Maritimans dag - en årlig tradition

Än är det ett tag kvar innan det är dags att dra in landgången på Maritiman i Göteborgs hamn. För att riktigt suga ut det sista ur säsongen bjuds det in till en hel dag fylld av äventyr och aktiviteter ombord på världens största flytande fartygsmuseum.

Söndagen den 10 september välkomnas landkrabbor och sjöbusar ombord på den flytande flottan som traditionsenligt avslutar säsongen med en heldag tillägnad livet till sjöss.

Redan klockan 11 är det dags för öppning, då även experimentbussen Science Safari gästar hamnen. Bussen hittas på Packhusplatsen i anslutning till Maritiman, och där kan du ägna dig åt spännande experiment inom fysik och kemi. Lite senare bjuds det på show tillsammans med Maritimans maskotar Virvelina och Tim.

– I år tar vi ett nytt grepp om Maritimans Dag och fokuserar ännu mer på experiment och äventyr än tidigare, berättar Emelie Leetmaa, marknadsansvarig på Maritiman.

Dagen till ära gäller fri entré till samtliga fartyg och aktiviteter, och för den som blir sugen på något att äta är det bara att styra stegen mot anläggningens steampunk-influerade restaurang, Matrosen Ferry Kitchen.