Meet blev Göteborgs bästa köttkrog 2013

När Sveriges Köttkrog 2013 korades var konkurrensen tuff. Med på juryns tio utnämnda fanns åtta Stockholms-korgar, en Visby-restaurang och Göteborgs egen stolthet - Restaurang Meet. I slutändan blev det Restaurang AG i Stockholm som kammade hem priset som Sveriges allra bästa för andra året i rad. Och omtalade Restaurang Meet hamnade på en hedrande femte plats.

På en god femte plats hamnade alltså stans egen köttkrog Meet, som också var den enda Göteborgsrestaurangen som fanns med i den slutliga urvalsprocessen. Meet har lovordats både när det gäller de fantastiska kötträtterna och den sobra miljön med skön puls. Med fina råvaror, god köttkunskap och idérikhet fick restaurangen en välförtjänt topplacering.


Restaurang Meet (klicka för mer information och bilder)


Juryns motivering till Meets utnämning

"Restaurang Meet i Göteborg är ett sobert och elegant steakhouse med påkostad inredning. Restaurangen erbjuder både intressanta färdigkomponerade rätter samt specifika styckdetaljer som kombineras med egenvalda tillbehör. Den vänlig och behaglig servicen erbjuder vällagat kött med goda smaker i ombonad miljö."

Och såhär lyder lite av vinnarmotiveringen:
"AG belönas med utmärkelsen Sveriges Köttkrog 2013 för sin kompromisslösa inställning till att finna, tillaga och servera världens främsta kött. Under det senaste året har AG gjort ett beundransvärt lyft - från att vara landets bästa köttkrog till att ingå i en internationell toppklass."

Sveriges Köttkrog har instiftats av det amerikanska vinhuset Beringer. I juryn för Sveriges Köttkrog 2013 sitter styckmästaren Håkan Fällman, restaurangutbildaren Michel Jamais samt vinhandlaren Björn Svensson.

Nedan presenteras juryns val av Sveriges 10 bästa köttkrogar 2013 (fjolårets placering i parentes):
1. Restaurang AG (1), Stockholm
2. Djuret (2), Stockholm
3. Vassa Eggen Steakhouse (4), Stockholm
4. Svartengrens (6), Stockholm
5. Restaurang Meet (7), Göteborg
6. Grill (5), Stockholm
7. Zink Grill (8), Stockholm
8. Wallers (ny), Visby
9. Griffins' Steakhouse (9), Stockholm
10. Mäster Anders (ny), Stockholm