Michelinkrogen 28+ firar 40 år med pop-up i Spanien

Sedan 1991 har restaurangen 28+ haft en stjärna i Guide Michelin, vilket är det längsta som en krog i Sverige har haft kvar sin stjärna. Nästa år fyller restaurangen 40 år, vilket i sommar smygfiras med ett unikt pop-up-initiativ i södra Spanien.

Med ett event som pågår i två dagar i juli ska 28+ fira sina 40 år som restaurang på en exklusiv vingård intill bergskedjan Sierra Nevada. Gästerna kan välja att själva ta sig dit med bil eller med transportalternativ som erbjuds från olika platser utmed kusten, såsom Marbella och Puerto Banús. Halvvägs till firandet görs ett stopp på kaviar-farmen Riofrio. Här kommer det första smakprovet på 28+ kulinariska förmåga, kombinerat med utvalda viner.

Väl framme vid destinationen fortsätter den kulinariska resan med en avsmakningsmiddag under kvällen följt av en gourmetfrukost dagen därpå. Det kommer även att erbjudas andra överraskningar och upptåg, samt en vinprovning med 28+ egen sommelier.

– Under de snart 40 år vi varit verksamma har våra gäster kommit till oss. Då många av dem som året runt gästar oss spenderar flera sommarveckor längs Costa del Sol och Costa Tropical bestämde vi oss att i sommar komma till dem och erbjuda en annorlunda upplevelse mot det vi erbjuder i Sverige, dock i ett unikt format och med en touch av det bästa Spanien kan erbjuda i form av bl a närproducerade och ekologiska råvaror, säger Marcus Wastenson, restaurangchef på 28+.