OGBG öppnar upp igen – ska ta Asian fusion till nya höjder

Efter att ha hållit stängt under pandemin har OGBG öppnat upp igen på Comfort Hotel Göteborg för lunch, middag och AW. Nu satsar restaurangen helt på Asian fusion och under våren lanseras flera nyheter.

Inspirationen för menyn på OGBG kommer från Vietnam, Thailand, Indien, Kambodja, och Korea, med en fusion-twist. Nu lanseras rätter som lättrimmad hälleflundra med dashisoja, friterad jordärtskocka och OGBG:s råbiff på kravmärkt innanlår med päron, picklad chili, friterad lotusrot och äggreduktion. Restaurangen serverar även en vegetarisk "snack plate" med chili-cha-cha, dumplings och vårrullar. Dessutom satsar man på olika mellanrätter till bra priser.

Den som har svårt att välja kan även låta kockarna plocka ihop olika rätter.

– Matupplevelsen "Välj att inte väja" kan jag varmt rekommendera här på OGBG. Samt att dricka cocktail till maten. Nytt för Sverige men populärt vanligt runt omkring i världen, säger Johan Ackebo, köksmästare på OGBG.


Foto: OGBG

En annan nyhet är after work på fredagar, med fokus på cocktails och champagne.

– På fredagar vill vi visa att vi verkligen är grymma på cocktails. Här kommer vi att servera unika cocktails som bland annat Damn koriander – rom, lime, koriander, citrongräs och Bitter Boy – Amaro, lime, grapefruit och Bubble Lynchee – Litchi, rosa grapefruit och prosecco, säger Miguel Canaverde, restaurangchef.

After work hålls varje fredag klockan 15-18.