Vid Stenpiren, stadens mest havsnära knytpunkt, kastar Asien-influerade hotellrestaurangen OGBG, belägen i Comfort Hotel, flirtiga blickar mot tiden då Ostindiska Kompaniet hade sitt handelsfäste i Göteborgs hamn. Trendiga Asien-vibbar syns i inredning liksom meny och bara ett saltstänkt stenkast från kajkanten ligger restaurangens uteservering med utsikt över hamninloppet.
På OGBG hämtas inspirationen till menyn från olika delar av Asien. Främst influerar Thailand, Vietnam och Kina, men man låter även smaker från Indien, Korea och Kambodja leta sig in i rätterna. Om influenserna kommer från när och fjärran, så är ingredienserna desto mer lokala. Allt kött som används är svenskt och köket jobbar bara med miljömärkt fisk. Grönsakerna är närproducerade och ekologiska i så hög utsträckning som möjligt.
I baren, där man lika gärna kan slå sig ner för en AW som för en fördrink innan en middag, bär drinkarna namn så som Tokyo Mule och Ice Pearfection.
Med milsvid utsikt över hamnen och havet hittas OGBG:s festliga rooftop bar, TaKeT. Enligt The Rooftop Guide så är baren inte bara festlig, utan de rankar den även som världens bästa takbar. TaKeT håller öppet varje fredag och lördag, men ibland dyker det även upp överraskningar och pop-ups under veckan.