OGBG Bar & Restaurang

3,0
4 betyg
Redigera OGBG Bar & Restaurang

Vid Stenpiren, stadens mest havsnära knytpunkt, kastar Asien-influerade hotellrestaurangen OGBG, belägen i Comfort Hotel, flirtiga blickar mot tiden då Ostindiska Kompaniet hade sitt handelsfäste i Göteborgs hamn. Trendiga Asien-vibbar syns i inredning liksom meny och bara ett saltstänkt stenkast från kajkanten ligger restaurangens uteservering med utsikt över hamninloppet.

På OGBG hämtas inspirationen till menyn från olika delar av Asien. Främst influerar Thailand, Vietnam och Kina, men man låter även smaker från Indien, Korea och Kambodja leta sig in i rätterna. Om influenserna kommer från när och fjärran, så är ingredienserna desto mer lokala. Allt kött som används är svenskt och köket jobbar bara med miljömärkt fisk. Grönsakerna är närproducerade och ekologiska i så hög utsträckning som möjligt. Dagtid serveras lunch med tre varmrätter, salladsbuffé, kaffe, te och dessert.

I baren, där man lika gärna kan slå sig ner för en AW som för en fördrink innan en middag, bär drinkarna namn som Damn Koriander och Itadakimasu.

Med milsvid utsikt över hamnen och havet hittas OGBG:s festliga rooftop bar, TaKeT. Enligt The Rooftop Guide så är baren inte bara festlig, utan de rankar den även som världens bästa takbar. TaKeT håller öppet varje fredag och lördag, men ibland dyker det även upp överraskningar och pop-ups under veckan.

Användarbilder på OGBG Bar & Restaurang Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från OGBG Bar & Restaurang av Malin S.
  • Bild från OGBG Bar & Restaurang av Malin S.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
10 nov 2018

Besökte OGBG tillsammans med två vänner igår och förväntningarna var höga på maten efter att ha läst deras meny. Maten var bra, men drinkarna var ännu bättre. Lokalen är häftig, ny och modern. Trevligt med en blandning av flera olik... Visa hela »

14 nov 2018

Jag går gärna till OGBG på aw eller till deras Takterass ”Taket” för en drink med Göteborgs bästa utsikt!

Kan varmt rekommendera takterassen på vintern få det serveras varma drinkar i en mysig miljö.

28 aug 2019

Maten är inte mer än en tvåa, ganska fantasilös asian fusion. Men stället är trevligt med hjälpsam personal, och supertrevlig takterrass med riktigt fab utsikt över Göteborg!
Var här med ett stort möhippe-sällskap och det var inga pro... Visa hela »

15 jul 2021

Besökte denna restaurang i dag med några affärsbekanta, det blev ett av mina sämsta restaurang besök jag någonsin gjort! En servitör som inte visste eller kunde förklara vad menyn bestod av !
När vi beställde in vinet så ställer han... Visa hela »