OGBG Bar & Restaurang

3,4
5 betyg
$$$
Asiatisk restaurang
Cocktailbar
OGBG
3,4
5 betyg

Vid Stenpiren, stadens mest havsnära knytpunkt, kastar Asien-influerade hotellrestaurangen OGBG, belägen i Comfort Hotel Göteborg, flirtiga blickar mot tiden då Ostindiska Kompaniet hade sitt handelsfäste i Göteborgs hamn. Trendiga Asien-vibbar syns i inredning liksom meny och bara ett saltstänkt stenkast från kajkanten ligger restaurangens uteservering med utsikt över hamninloppet.

På OGBG hämtas inspirationen till menyn från olika delar av Asien. Främst influerar Thailand, Vietnam och Kina, men man låter även smaker från Indien, Korea och Kambodja leta sig in i rätterna. Om influenserna kommer från när och fjärran, så är ingredienserna desto mer lokala. Allt kött som används är svenskt och köket jobbar bara med miljömärkt fisk. Grönsakerna är närproducerade och ekologiska i så hög utsträckning som möjligt. I baren kan man slå sig ner för en AW eller en drink före middagen.

Med milsvid utsikt över hamnen och havet hittas OGBG:s festliga rooftop bar, TaKeT. Enligt The Rooftop Guide så är baren inte bara festlig, utan de rankar den även som världens bästa takbar. TaKeT håller öppet varje fredag och lördag, men ibland dyker det även upp överraskningar och pop-ups under veckan.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,4
5

Recensioner av OGBG

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Besökte OGBG tillsammans med två vänner igår och förväntningarna var höga på maten efter att ha läst deras meny. Maten var bra, men drinkarna var ännu bättre. Lokalen är häftig, ny och modern. Trevligt med en blandning av flera olik...

Jag går gärna till OGBG på aw eller till deras Takterass ”Taket” för en drink med Göteborgs bästa utsikt!

Kan varmt rekommendera takterassen på vintern få det serveras varma drinkar i en mysig miljö.

Maten är inte mer än en tvåa, ganska fantasilös asian fusion. Men stället är trevligt med hjälpsam personal, och supertrevlig takterrass med riktigt fab utsikt över Göteborg!
Var här med ett stort möhippe-sällskap och det var inga pro...

Besökte denna restaurang i dag med några affärsbekanta, det blev ett av mina sämsta restaurang besök jag någonsin gjort! En servitör som inte visste eller kunde förklara vad menyn bestod av !
När vi beställde in vinet så ställer han...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,4
5

Representerar du OGBG Bar & Restaurang?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är OGBG Bar & Restaurang?

Vi har klassificerat OGBG som:

  • Cocktailbar

Vilken typ av mat serveras på OGBG Bar & Restaurang?

På OGBG Bar & Restaurang serveras bland annat:

  • Fusion
  • Asiatiskt

Vad kostar det att äta på OGBG Bar & Restaurang?

OGBG Bar & Restaurang ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Har OGBG Bar & Restaurang uteservering?

Ja, OGBG Bar & Restaurang har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Serverar OGBG Bar & Restaurang lunch?

Ja, OGBG har lunchserveringar.

Var ligger OGBG Bar & Restaurang?

OGBG Bar & Restaurang ligger på Skeppsbroplatsen 1, 411 21, Centrum. I närheten ligger Lilla torget, Göteborg.