Boutiquehotellet Pigalle, som kännetecknas av sin parisiska elegans och detaljrikedom, har i över ett decennium hyllats både inom Sverige och internationellt. Nu är det dags för nästa kapitel, då hotellet introducerar ett helt nytt middags- och livekoncept på våningen allra högst upp.
Med unikt inredda rum och en romantisk atmosfär vill Pigalle erbjuda en personlig och lite drömlik upplevelse mitt i Göteborgs myller. Nu satsar man på att låta hotellets själ ta större plats på scenen och bordet. I Restaurant Atelier kommer den franska andan leva kvar, men menyn moderniseras och fokuserar på lagom stora rätter som bjuder in till sociala sharingmiddagar. Cocktails och viner ska matcha maten och bidra till en sofistikerad helhetsupplevelse.
– Vi vill skapa en upplevelse som är lika mycket en kväll med vänner som en middag på restaurang. Med vårt nya koncept får gästerna möjlighet att upptäcka fler smaker, dela rätter och låta samtalen flöda. Det är en modern tolkning av vår franska själ – där mat, dryck och stämning smälter samman till något som bara kan upplevas på Pigalle, säger Sebastian Larsson, hotellets Food & Beverage Manager.
I samma veva inför man en ny musikupplevelse, där jazz, soul och old-school framförs i inbjudande och levande atmosfär. Takvåningen blir en scen för såväl nya som välkända artister, med livespelningar, dj-sessioner och andra musikframträdanden.
– Vi vill vara mer än ett hotell, det ska vara en självklar mötesplats där mat, musik och människor skapar magi tillsammans. Pigalle Live kommer att fylla vår restaurang med ny energi och känsla och när den nya menyn möter jazz, soul och överraskande inslag får gästerna en upplevelse som stannar kvar långt efter kvällen är slut, säger Tobias Bätz, VD på Pigalle.
Det nya konceptet firas med en invigningsfest som pågår den 29–30 augusti.