Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Restaurant Atelier

4,5
6 betyg
Redigera Restaurant Atelier

Boutique-hotellet Pigalle har många överraskningar att bjuda på. Här kan du inleda kvällen med en fördrink i lobbybaren Amuse, innan du beger dig upp för en middag och ännu fler drinkar under snedtaket på Atelier. Räkna med flärd för både öga och gom.

Hissen tar dig sakta upp till fjärde våningen, och när dörrarna öppnas kliver du rakt in i Ateliers hjärta. I det öppna köket råder febril aktivitet bland blankpolerad koppar och glänsande beredningsytor i marmor. Inne i restaurangen möts du av ett sorl, och här är det lätt att drömma sig bort bland utsmyckningar och kristallkronor. Hit kommer du för att ta del av såväl avsmakningsmenyer som à la carte i romantisk miljö. Inspiration till maten kommer från när och fjärran, men råvarorna föredrar man att hämta från "när". Bland annat levereras noggrant utvalda och kravmärkta råvaror från små, men specialiserade svenska producenter. Köket håller öppet även vid lunchtid, och hit söker sig både affärsgäster och pausande shopping-flanörer.

Pulsen höjs klockan 21 varje fredag och lördag, då restaurangen gästas av dj:s samtidigt som champagnekorkar och ostron öppnas i takt till musiken. Också lördagsbrunchen bjuder på dj:s och en uppsjö av champagne på glas. Under sommarhalvåret kan du sitta under bar himmel på restaurangens takterrass och blicka ut över Göteborgs takåsar medan du sippar på något svalkande.

Användarbilder på Restaurant Atelier Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
30 mar 2016

Kan inte säga annat än att detta är ett ljuvligt ställe. Vill du skämma bort dig, med en riktigt bra lunch, då är det hit du ska gå. Nackdelen är möjligen att du fastnar, lätt att glömma tid och rum, förvandla en timme till en mysig... Visa hela »

21 aug 2021

Skön miljö och under pandemin väl avgränsat på ett tryggt sätt. Vi upplevde både goda viner och god mat i trevligt sällskap. Möjligen att kunskapen hos personalen var begränsad, men så alla var trevliga så var det nästan bara lite... Visa hela »

Listad i: Restauranger
2 mar 2020

Skönt häng i en mysig miljö. Maten är god men inte wow. Det som är absolut trevligast på detta hotell är baren när man kommer in. Sitt ner, ta en glas och en charktallrik och njut. Även om man inte bor på Pigalle kan man gå hit för att ä... Visa hela »

20 jun 2022

Mycket trevligt ställe med god mat och helt okej champagnelista. Ljus, hemtrevlig miljö utan att bli oproffsig. Fantastiskt takterass också.

21 sep 2021

Ett underbart, mysigt ställe jag varmt kan rekommendera om man gillar miljön. Maten och kockarna är superb! 👌🏼

27 jan 2018

Kanon ställe för alla tillfällen!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.