Restaurant Atelier

4,5
6 betyg
$$$
Fransk restaurang
Atelier
4,5
6 betyg

Boutique-hotellet Pigalle har många överraskningar att bjuda på. Här kan du inleda kvällen med en fördrink i lobbybaren Amuse, innan du beger dig upp för en middag och ännu fler drinkar under snedtaket på Atelier. Räkna med romantisk 1920-talsflärd för både öga och gom.

Hissen tar dig sakta upp till fjärde våningen, och när dörrarna öppnas kliver du rakt in i Ateliers hjärta. I det öppna köket råder febril aktivitet bland blankpolerad koppar och glänsande beredningsytor i marmor. Inne i restaurangen möts du av ett sorl, och här är det lätt att drömma sig bort bland utsmyckningar och kristallkronor.

Hit kommer du för att ta del av en meny som inspireras av den franska bistrovärlden där maten spelar en trygg och okomplicerad roll. Fokus ligger på god mat gjord från grunden på fina råvaror. I baren skakas såväl klassiska som nytänkande drinkar, och ett och annat glas champagne hälls också upp. Köket håller öppet även vid lunchtid och lockar både affärsgäster och pausande shoppingflanörer.

Lagom till helgen har pulsen höjts till att vara pirrigt stimmig, då restaurangen gästas av dj:s samtidigt som champagnekorkar och ostron öppnas i takt till musiken. Under sommarhalvåret kan du sitta under bar himmel på restaurangens takterrass och blicka ut över Göteborgs takåsar medan du sippar på något svalkande.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Atelier Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
6

Recensioner av Atelier

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Skön miljö och under pandemin väl avgränsat på ett tryggt sätt. Vi upplevde både goda viner och god mat i trevligt sällskap. Möjligen att kunskapen hos personalen var begränsad, men så alla var trevliga så var det nästan bara lite...

Listad i: Restauranger

Mycket trevligt ställe med god mat och helt okej champagnelista. Ljus, hemtrevlig miljö utan att bli oproffsig. Fantastiskt takterass också.

Kan inte säga annat än att detta är ett ljuvligt ställe. Vill du skämma bort dig, med en riktigt bra lunch, då är det hit du ska gå. Nackdelen är möjligen att du fastnar, lätt att glömma tid och rum, förvandla en timme till en mysig...

Skönt häng i en mysig miljö. Maten är god men inte wow. Det som är absolut trevligast på detta hotell är baren när man kommer in. Sitt ner, ta en glas och en charktallrik och njut. Även om man inte bor på Pigalle kan man gå hit för att ä...

Ett underbart, mysigt ställe jag varmt kan rekommendera om man gillar miljön. Maten och kockarna är superb! 👌🏼

Kanon ställe för alla tillfällen!

Så tycker pressen

Göteborgs-Posten

· 4 av 5 · 2016-05-02

“Kvällen på Atelier blir väldigt lyckad. Hemtrevlig och inbjudande miljö, innovativt kök och bar samt proffsig servering till rimliga priser bidrar till vår positiva upplevelse.”

Nöjesguiden

· 5 av 6 · 2014-10-28

“Atelier är bra, faktiskt riktigt bra.”

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
6

Representerar du Restaurant Atelier?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Restaurant Atelier?

Vi har klassificerat Atelier som:

  • Cocktailbar
  • Champagnebar

Vilken typ av mat serveras på Restaurant Atelier?

På Restaurant Atelier serveras bland annat:

  • Franskt

Vad kostar det att äta på Restaurant Atelier?

Restaurant Atelier ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av stämning är det på Restaurant Atelier?

Vi skulle beskriva stämningen på Restaurant Atelier som mysig och lite lugnare.

Har Restaurant Atelier uteservering?

Ja, Restaurant Atelier har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Var ligger Restaurant Atelier?

Restaurant Atelier ligger på Södra Hamngatan 2, 41106, Centrum. I närheten ligger Centralstation.