Radisson Blu Scandinavia gör storstilad comeback efter totalrenovering

På en svårslaget central adress mitt i Göteborg har förväntningarna legat i luften sedan startskottet för ett av stans internationellt kända hotell gick av 2016. På måndag 8 april invigs totalrenoverade Radisson Blu Scandinavia Hotel – en ny destination för möten, relax och nöje.

Bara en väskrullning bort från Göteborgs Centralstation ligger flaggskeppshotellet Radisson Blu Scandinavia, en plats för både business and pleasure, som det trivsamt kan beskrivas.

Hotellet med anor från det glada 80-talet har varit med om det mesta i form av spännande affärsmöten, storslagna banketter och besök från giganter inom musikeliten med Madonna, U2 och vår egen Håkan Hellström i spetsen. Efter 90-talets minst sagt svajiga lågkonjungtur, globalisering och digitalisering började Göteborg positionera sig allt mer som en evenemangsstad.

För att hänga med i Göteborgs spännande utveckling där konkorrens och variation utmanar idag, satte ett bombastiskt renoveringsprojekt igång på Radisson Blu Scandinavia tillsammans med fastighetsvärden Fastighets AB Balder. Efter tre års bök och stök är det nu äntligen dags för hotellet att resa sig ur byggdammet och nyinvigas som en av stans nya destionationer för möten, festligheter och avkoppling.

I direkt anslutning till hotellets övriga bekvämligheter hittas från april 2019 även Noot Nordik Kitchen. Här blandas nordiska influenser med modern matlagning vilket kommer möta både inresta och stadens egna locals.

– Vi är väldigt nöjda med hur arbetet har förlöpt och framförallt det fina resultatet. Det är viktigt för Göteborg att kunna erbjuda hotell på den höga nivå där Radisson Blu Scandinavia nu befinner sig, säger Erik Selin, VD på Balder.

Soldränkt balkong på Radisson Blu.

På hotellet finns inte mindre än 355 rum, 38 sviter och – jo visst, inget mindre än en Kungasvit. Du kan även besöka Radisson Blu Scandinavia för rekreation på Hagabadet Drottningtorget, äta på två restauranger och besöka barer och butiker under samma tak.

– Internationella gäster vet att de kan förvänta sig service i världsklass, samtidigt som vi vill upplevas unikt göteborgska i vår personlighet och attityd, säger Jessica Rivle, hotelldirektör på Radisson Blu Scandinavia.