Restaurangen som vill göra Göteborg lite hälsosammare - och gladare

Hälsotrenderna växer sig starkare för varje år, men ibland kan det kännas motigt att ändra på sina vanor. Happy M Kitchen på Vasagatan vill gärna hjälpa till – här kan gästerna inte bara hitta grön mat utan även få tips, recept och nya träningskompisar. Restaurangen sprudlar av energi och arrangerar mängder av peppande aktiviteter.

- Under våren 2016 kommer vi bland annat att inleda ett samarbete med Cecilia Hedström, som driver bloggen mykickasslife.com, och mindfulness-förespråkaren Jörgen Thiel, berättar Carolina Dettner, marknadsansvarig på Happy M Kitchen.

Happy Run, som kommer att ingå i det framarbetade konceptet Happy Life, är ett initiativ från de två eldsjälarna. Cecilia Hedström ligger även bakom Fight Cancer & Run, och tillsammans med Jörgen Thiel kommer hon att erbjuda sitt sällskap i egenskap av uppmuntrande löparkompis. Först och främst vänder sig aktiviteten till den som vill få hjälp med att komma igång och springa, men alla är välkomna.

- Som träningsform kräver inte löpning en massa utrustning, poängterar Jörgen Thiel som själv har hunnit med ett maraton i Göteborg och dessutom kört en Svensk Klassiker.

Vill man lära sig mer om näringsrik och välsmakande "Whole Food Plant Based"-mat, kan man även anmäla sig till en av Happy M Kitchens populära matlagningskurser. Hit kommer både gästande och egna kockar för att berätta om hur man gör bönor sexiga och grönsaker glamourösa. På helgerna hålls master classes där deltagarna får vara ännu mer involverade och avnjuta maten kombinerat med dryck.

Happy Friday
Första fredagen i varje månad kör restaurangen sin egen variant av afterwork, Happy Friday, med schyssta priser i baren. Ett ypperligt tillfälle att testa exempelvis en glutenfri öl gjord på quinoa, naturviner eller en eko-cocktail med enbart naturliga ingredienser, till exempel nordiskt odlade bär, och fullproppade med antioxidanter.

Allt som serveras i restaurangen och i caféet/delin är ekologiskt och biodynamiskt odlat i så stor utsträckning som möjligt. I den angränsande delin en halv trappa ner kan man slinka in för en kallpressad juice, en nyttig fika eller för att handla med sig mat på språng. Tanken är att göra "Clean Food" tillgängligt för fler och redan nu finns utbudet på Green Matmarknad i Malmö.

- Visst äter jag annat än bara grönsaker, men att kunna köpa med mig ett fräscht alternativ till hämtmaten när jag inte orkar laga mat hemma är fantastiskt, säger Butler.

Happy Run kör igång den 3 maj. Initiativet är gratis och kräver ingen tidigare erfarenhet av löpning. För löpschema, kolla in restaurangens hemsida.

Mer information: Happy M Kitchen