Shirin till Live@HAK

När Shirin gjorde förra Mellovinnaren Frans låt "If I were sorry" i finalpausen 2017 var det med både självklarhet och souligt gung. Pang! Där föddes en stjärna. Nu gästar Shirin scenen på HAK för en livespelning.

Shirins röst skulle kunna tillhöra en av de största souldrottningarna genom tiderna, och har jämförts med artister som Adele och Amy Winehouse. När hon tillsammans med Timbuktus superenergiska kompband Damn! rev av sin tolkning av melodifestival-vinnaren Frans låt If I were sorry under pausen på dito program 2017 var det nog få som kunde sitta still.

Vanligtvis har Shirin ett eget band som hon värdesätter högt.

– Vi började spela ihop för tre år sedan. Trummor, bas, piano, nu har vi även en tjej på kör, pads och percussion. Ett riktigt bra band kan man inte köpa. De bär en som sångerska och gör att man presterar som bäst. Du leker med musiken och är ändå trygg, sammanfattar hon.

Under 2018 släppte Shirin sitt album Almost Lover och låtar som spelats mycket är bland andra Back To The Basics och Love Like Chemicals, samt Together We Are Weak från 2017. Artisten har under början av 2019 släppt låten 22, och vi lär få höra mer från denna tonsäkra soulstjärna.

Shirin, i hop med eget komp, gästar Live@HAK på Restaurang HAK den 29 mars som en av hotellbarens flera kreddiga liveakter under våren.

Live@HAK är en satsning på HAK, Scandic Europa, där det bjuds på artister och liveframträdanden som en del av hotellrestaurangens bidrag till att berika Göteborgs kulturutbud. Spelningarna är helt gratis och öppna för vem som helst.

– Vi tycker att det är kul att satsa på allt från nyetablerade konstnärer och fotografer till välkända musiker inom olika genrer, berättar Linda Fahlman, Food & Beverage Manager, Restaurang Hak & Scandic Europa.