Sveriges högsta hotell har slagit upp portarna

Nyöppnade Clarion Hotel Draken ska bli en kulturscen och mötesplats för både hotellgäster och lokalbor. Här satsar man även på smakupplevelser med Brasserie Draken och Heurlins.

Den 1 oktober slog Strawberry upp dörrarna till 34 våningar höga Clarion Hotel Draken mitt på Järntorget. Hotellet har 474 hotellrum med industriell inredning och filmiskt tema, varav tre är sviter på 29:e våningen.

– Vi har jobbat inför den här dagen länge och vi är oerhört glada över att hotellet nu är öppet och gästerna börjat checka in. Men vi är också väldigt glada över göteborgarnas intresse för hotellet. På invigningen möttes personalen av massvis av förväntansfulla göteborgare som ville se och uppleva Draken på plats, säger Petter Stordalen, ägare till Clarion Hotel Draken och Strawberry, i ett pressmeddelande.

En av höjdpunkterna – bokstavligt talat – är Brasserie Draken, belägen 104 meter upp i luften med panoramafönster och utsikt över Göteborg. Influenserna kommer från såväl franska bistroer som västkustens råvaror, och några av rätterna tillagas delvis via serveringsvagnar. En trappa upp finns en takbar med unika cocktails, framtagna av prisvinnande Arber Bamci.

Den 19 september öppnade även Heurlins, en korsning mellan en saltstänkt havsbistro med brett ölsortiment och ett skruvat kondis med bubbel och sötsaker. Menyn är signerad konditorn Patrik Fredriksson.

“Göteborgarnas hotell”

Clarion Hotel Draken ska även bli en plats för nöje, konferens, nya möten och kultur. Utöver den K-märkta biografen Draken och nöjespalatset Vågen, finns även en bar med livemusik och ett bibliotek med litteratur och soffgrupper. Här ska gäster kunna ta något att dricka, lyssna på filmmusik på vinyl och känna sig hemma.

– Många som kommer till Göteborg missar den här delen av stan, nu känns det som att vi på Hotel Draken är med och öppnar ögonen hos folk för det som kanske är stadens själ. Och vi jobbar stenhårt som bolag med att slå hål på myten om att hotell endast är för hotellets boende gäster. Hotellen är minst lika mycket ett ställe för de som bor på orten, en mötesplats, en kulturscen samt ett unikt utbud av dryck och mat. Draken är göteborgarnas hotell, säger hotelldirektör Martin Wiholm.