Unikt livsstilshotell byggs – Fomo blir 16 våningar högt

Nu ska Avenyfamiljen bygga ett unikt livsstilshotell i 16 våningar ovanpå det gamla bankvalvet vid Skanstorget. Här planeras bland annat en takrestaurang och en parkträdgård med pool och yoga under träden.
– Fomo ska bli ett slags hotell som inte finns idag, vare sig i Göteborg eller i Norden, säger Tobias Hamberg, VD Avenyfamiljen.

Platsen för nya Fomo är bankfastigheten vid hörnet Sprängkullsgatan och Lilla Bergsgatan, intill Handelshögskolan. Här finns sedan tidigare Nordens största bankvalv, vilket nu ska förvandlas till hotellets entré. Tanken är att skapa ett annorlunda livsstilshotell med själ och engagemang, och ambitionerna för bygget är höga.

– Ovanpå valvet kommer det att byggas en fantastiskt vacker byggnad som inspireras av den uttrycksfulla tegelarkitektur som har gjort gamla stadsdelar så populära. Därför ska det läggas betydande omsorg för att göra byggnaden vacker, berättar Tobias Hamberg.

Ny krogdestination
Bortsett från sina 200 hotellrum kommer Fomo att erbjuda en ny krogdestination med flera restauranger på gatuplan, samt en rooftop-bar och restaurang med vacker utsikt som ska locka både locals och hotellgäster. Den boheminspirerade trädgården kommer i sin tur att utrustas med orangeri, pool och plats för yoga.

En coworkingvåning med café och restaurang planeras också, dock blir det inte fokus på businessresenären – istället vänder man sig till ”creative minds” och världsmedborgare.

Både Fomo och Avenyfamiljens nya restaurang Tyska Bron, som får en restaurangbrygga i Hamnkanalen, blir en del av Göteborgs 400-firande 2021, vilket Tobias Hamberg tycker är hedrande.

– Skanstorget har länge varit en deprimerande parkering men nu händer det ju saker där, och vårt hotell blir en del i den utveckling som nu kommer att ske i området, ett landmärke som ska locka folk från hela världen och få göteborgarna att återupptäcka området på och kring Skanstorget, säger han.

För hotellets utformning står arkitektkontoret OkiDoki.