Upptäck sommaren tillsammans med Virvelina

Sommarlovet är kittlande nära nu, och för många barn är det bara några dagar kvar innan ledighet och äventyr väntar. På Maritiman vid Packhusplatsen passar maskotten Virvelina på att bjuda in till sin egen dag nu på lördag 10 juni. En hel dag fylld av spännande aktiviteter, ansiktsmålning och skattjakt.

Med sin placering mitt i Göteborgs hamn är detta ett saltstänkt måste, oavsett om du är i stan på besök eller om du bor här. På Maritiman arrangeras en mängd olika aktiviteter, och för alla med kids är det här ett kul alternativ för en annorlunda utflykt eller kanske till och med en alternativ location för nästa barnkalas.

Lördagen den 10 juni arrangerar Maritiman en hel dag tillägnad anläggningens egen maskot Virvelina, då alla ungar är välkomna. Virvelinas dag är nytt för i år och kommer att innehålla bland annat en spännande experiment-show, skattjakt, ansiktsmålning och ett havslabb.

– Vi har märkt att vår maskot blivit jättepopulär hos alla barn som besöker oss. Hon figurerar även i vår spel-app samt på våra barnkalas, så att hon skulle få en egen dag på Maritiman kändes givet, berättar Emelie Leetmaa, marknadsansvarig på Maritiman.

Under dagen presenteras även Virvelinas kompis Tim, en klipsk typ med full koll på vetenskap och experiment. Virvelina själv är en äventyrare med huvudet i det blå, och kommer under dagen att dra igång en kittlande skattjakt.

Som bekant blir man hungrig till havs, och för den som behvöver fylla på energireserverna rekommenderas ett besök på angränsande Matrosen Ferry Kitchen.
Mer information om vad som händer under Virvelinas dag hittar du här.