Urban Garden - det nya gröna på Kitchen & Table

Nu satsar Clarions restaurangkedja Kitchen & Table och stjärnkocken Marcus Samuelsson på mer grönt och hållbart med det nya menykonceptet "Urban Garden". Samtidigt drar de igång ekologiska stadsodlingar på hotellens tak och mikroodlingar i restaurangerna. Tanken är att gästerna ska kunna göra mer klimatsmarta val på menyn.

Först ut är Clarion Hotel Post i Göteborg, som kör en fullskalig odling på takterrassen med baljväxter, grönsaker, örter, frukter och bär.

- Idéen till vårt nya koncept är hämtad från de urbana trädgårdarna i Brooklyn i New York. Det är ett inspirerande och föredömligt sätt för hur även vi kan utveckla ett modernt och hållbart koncept i våra storstadsmiljöer i Norden och minska kött- och fiskkonsumtionen, säger Marcus Samuelsson, Creative Director.

Förhoppningen är att fler hotell ska få egna Urban Gardens. Där det inte är möjligt kommer man att satsa på samarbeten med lokala bönder. För hotellkedjans restauranger och barer innebär det nya konceptet att de i större utsträckning kan tillaga mat och dryck av närodlade grödor, med hållbara tekniker för att spara på miljö, energi och transport.

Urban Garden, som består av fyra gröna varmrätter, ska vara en del av samtliga Kitchen & Tables 19 restauranger i juni.

Visa på karta