Våren fylld av kultur och fest på Studio HPKSM

En källare i Vasastan har på bara några år kommit att bli en välbesökt kulturell knutpunkt i Göteborg. Bara under maj månad står Studio HPKSM värd både för releasefester, livespelningar, klubbkvällar och performance-utställningar. Den omtyckta kulturinstitutionen har dessutom ynglat av sig, i slutet av april slår dörrarna upp till Faye Emmy, Studio HPKSM:s nya vinbar tillika bakficka.

Maj är en favoritmånad för många. Häng i solen övergår i spontana planer och sena dansgolv. Studio HPKSM omfamnar våren genom en ny vinbar och därtill genom att bjuda på ett minst sagt späckat maj-program. Vinbaren Faye Emmy är HPKSM:s nya bakficka och slår upp portarna den 25 april. I början av maj släpper sedan soulinspirerade Andreaa sin första skiva och bjuder in till releasefest. Första helgen i maj kickas igång med indieklubben Thirst Trap Club, där bland annat kritikerrosade wy och Göteborgsbandet Baby Missiles spelar kvällen till ära.

Studio HPKSM bjuder också in till maj månads upplaga av de populära jazzlördagarna, då man under en eftermiddag och kväll i månaden får ta del av live-jazz i massor. För den som vill kan jazzen förstås ackompanjeras av italiensk mat, hantverksöl eller bara gott kaffe, precis som alltid på HPKSM.

Som om det inte vore nog gästas HPKSM också av det Stockholmsbaserade indiebolaget Rama Lama Records den 11 maj, för en kväll fylld av bra musik. På scen hittas tre av bolagets vassaste liveakter som alla släppt eller släpper nytt material under våren: Melby och Cat Princess i form av sina efterlängtade debutalbum och nykomlingen Julia Rakel genom sin hyllade debut-EP. Kort sagt är det spännande arrangemang på gång under hela månaden, och många som vill ta del av kultur och våreufori kommer definitivt hittas i källaren på Storgatan.

Här hittar du Studio HPKSM:s fullständiga program.