Vardagsrutiner, vatten och välmående hos Wellness of Wasa

Sol och salta bad är precis vad vi nordbor behöver för att fixa resten av året på våra kyligare breddgrader. Tar du dessutom hand om dig med hjälp av dagliga rengöringsrutiner och en och annan extra-boost kan sommarsäsongen lämna spår i form av ökad energi och yttre glow. På skönhetssalongen Wellness of Wasa ger de tips kring hur man plockar fram sin vackraste sida.

Bara ett par steg från Avenyn hittas Wellness of Wasa, där Sara och hennes team tar emot den som önskar lyfta fram sitt finaste jag. En halv trappa ner från Vasagatans myller bildar den ljust inredda salongen en oas av välbefinnande där mottot "låt lyxen bli en del av dig" inspirerar till en vardag med guldkant.

Salongens grundare Sara har lång erfarenhet av att arbeta med hudvård och skönhet. Hon minns stödet hon fick av sin mamma när hon 2005 tog steget in i en omfattande utbildning till Auktoriserad Hudterapeut. Från ansedda Gildaskolan i Göteborg har Sara skaffat sig flera års erfarenhet; först som anställd och sedan 2010 som egenföretagare med egen salong.

Tillsammans med tjejerna Malin, Emma och Kajsa erbjuder hon ett brett spektra inom skönhet, med allt från hud- och hårvård till injektionsbehandlingar och massage. Wellness of Wasa besöks både av kvinnor och män, och förutom salongens Göteborgskunder besöks Sara regelbundet av långväga stammisar som vill få hjälp med bland annat styling av fransar och bryn, en av Saras största skills.

Så här inför sommaren, då många av oss tillbringar mycket tid i solen, tipsar Sara om hur du hjälper huden på traven.

- Använd alltid solskydd och sola inte ofta eller mycket, helst inte alls, skrattar hon och tillägger: Drick vatten regelbundet, gärna ett glas i timmen.

Mer information: Wellness of Wasa