Ölfest under GBG Beer Week

Göteborg ses av många som Sveriges mest intressanta ölstad. Under GBG Beer Week blomstrar ölkulturen mer än någonsin och det hålls en rad spännande öl-event där ölfantaster kan prova öl från hela världen - eller varför inte testa öl-yoga?

I en hel vecka blir Göteborg ännu mer av en ölstad än vanligt när Sveriges första ölvecka intar stan. Schemat är späckat och evenemangen är många. Steampunk Bar inleder veckan med storflasköppning den 1 april. Massa flaskor kommer att öppnas för att man ska kunna provsmaka så många ölsorter som möjligt från världens alla hörn.

Veckan fortsätter sedan med en Beermakers dinner tillsammans med West Coast Beersmiths, där det bjuds in till sjurättersmiddag med öl och mat i fokus. Den 4 april är det tjejkväll på Steampunk, där ölproffset Sofie Weidenlöv håller i en ölprovning för enbart tjejer. Utöver det väntar även en kväll med öldrinkar tillsammans med Göteborgsbryggeriet Spike och en tap take over med det danska bryggeriet Ugly Duck.

Öl-yoga och hund-öl
Kanske har du hört och läst om fenomenet beer yoga? Vega Bryggeri tar trenden till Ringön och yogainstruktören Johanna Rydelius håller i Göteborgs första öl-yogaklass under veckan. Bryggeriet ordnar även Vega Beer Bandy, där ett stort antal mikrobryggerier möts i heta derbyn. Beerbliotek och Brewdog Bar bjuder in till en beer dog walk genom stan med fyra stopp där det bland annat kommer att finnas hundöl (alkoholfri förstås!) och små överraskningar för alla fyrbenta vänner.

GBG Beer Week har dessutom fått en egen, exklusiv öl för årets ölvecka. Bakom står bryggeriet Dugges, som tänkte sommar och surt - något som resulterat i en suröl med jordgubbar. På Brewers Beer Bar Magasinsgatan kan du bli allra först med att smaka på jordgubbssurisen, som har världspremiär den 29 mars. Ölveckan avslutas med en öl- och whiskymässa på Svenska Mässan den 6-7 april.

Se alla evenemang här.