Steampunk Bar

4,5
4 betyg
Redigera Steampunk Bar

Som Nordens första steampunk-krog, fyller detta ställe ett hål du inte visste fanns i Göteborgs restaurangutbud. Begreppet och subkulturen steampunk influeras av 1800-talets viktorianska industrialism, och personalen bär kostymer i samma anda. Meny och drinklista avslöjar passionen för ångande lok, korsetter och avancerade goggles.

Tänk filmer som Lemony Snickets berättelse om syskonen Baudelaires olycksaliga liv, Wild Wild West eller Baron Münchausens äventyr, och du har en bild av begreppet Steampunk. Steampunk Bar följer estetiken i allt från interiör till personalens outfits, och när du beställer i baren kan du vara hyfsat säker på att din drink antingen ryker av kolsyre-is, eller har blandats till av bartendern iklädd ett par respektingivande läderhandskar.

I restaurangen gäller rustik pubmat och i baren fokuseras det alltså på cocktails, men även på ett brett sortiment av öl. Stället kör dessutom regelbundna ”tap take overs” och gästas då av olika bryggerier, både lokala och internationella, vilket är omtyckt bland gäster och branschfolk.

Baren har öppet alla dagar i veckan, och den som gillar högtider som Halloween, eller för all del interna happenings som brewers beer dinners eller liknande, kan räkna med ”all in” i allt från stämning till lokalens inramning.

Varje söndag kan du avnjuta ställets burgarmeny med tillhörande chokladfontän, ett omtyckt alternativ till brunch.

Se även Victorian Steampunk Lab

Användarbilder på Steampunk Bar Visa alla

  • Lägg till bild
  • Gin-älskare missa inte alla deras spännande gin. – Bild från Steampunk Bar av Gunnar H.
  • Bild från Steampunk Bar av Anci A.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
1 mar 2019

Så kul drinkar å annorlunda kul miljö

Listad i: Restaurang
14 dec 2017

Grymt ställe! Trevlig personal och jättegoda torskfajitas

10 aug 2019

Många fantastiska öl finns här i deras ölskåp. Dessutom en del mycket trevliga fatöl. Krydda detta med en annan höjdpunkt, gin, grappa och spännande drinkar och god mat! Missa inte deras olika gin, grappa eller smårätter som är perfekta vid s... Visa hela »

22 jan 2022