Här kan du gå på julmarknad i Göteborg

Här kan du gå på julmarknad i Göteborg

Juletid närmar sig med stormsteg och då är det förstås dags att maxa julstämningen så mycket det bara går. Vad kan väl vara bättre än att gå på klappjakt, äta julgodis och dricka glögg på en mysig julmarknad? Antalet julmarknader i Göteborg varierar från år till år, men i den här guiden har vi samlat några av de julmarknader som du kan besöka i juletid. Nästa år uppdateras guiden med tips inför nästa jul.

Innehållsförteckning
 1. Julmarknader i Göteborg
  1. Gunnebo – Julmys på slottet
  2. Haga Julmarknad – Jul på Hagavis
  3. Skärgården i Advent  – Adventstradition på Hönö Klåva
  4. Liseberg – Marknad på vintrigt nöjesfält
  5. Tjolöholms slott – Jul på slottet
  6. Nordstan – Uppskattad tradition i city
  7. Antikhallarna – Magisk julshopping
  8. Papi's Pierogi – Vegansk julmarknad
  9. Skeppet Gbg – Kulturjul
  10. Nääs Fabriker – Anrikt julparadis
  11. Yesbox – Unika produkter från stans entreprenörer

Julmarknader i Göteborg

Gunnebo

Julmys på slottet

På Gunnebo Slotts julmarknad hittar du julutställare som säljer både hantverk och godsaker till julbordet. I slottet finns olika aktiviteter för hela familjen, bland annat familjevisningar och en digital tipspromenad. Du kan också njuta av värmande mat och dryck på Gunnebo Kaffehus och Krog.

 • När: 18-19 och 25-26 nov 2023

Haga Julmarknad

Jul på Hagavis

Haga Nygata är en av Göteborgs mest välbevarade och mysiga gamla gator, inte minst i julpyntad skrud. Här hittar du en riklig mix av goda delikatesser och allt som hör julen till. Under julmarknaden bjuds det även på musikunderhållning och aktiviteter.

 • När: Varje helg 25 nov - 17 dec 2023

Skärgården i Advent 

Adventstradition på Hönö Klåva

Skärgården är något alldeles extra i juletid. För det 18:e året i rad anordnas adventsfirande på Hönö Klåva. I de många butikerna och stånden kan klappar inhandlas, programaktiviteterna är många och för de minsta kan ett besök av självaste tomten locka. Se havet ligga spegelblankt runt de krispiga bohuslänska klipporna och njut av den pittoreska skärgårdsjulen.

 • När: 2-3 dec 2023

Liseberg

Marknad på vintrigt nöjesfält

Varje jul förvandlas Liseberg till ett gnistrande och sprakande vinterlandskap. Nytt för i år är en snötäckt vintermarknad, fylld av vinterns sprudlande magi. Här väntar klappjakt i bodarna, värmande dryck och fartfyllda skridskoäventyr. Du kan också besöka kaninen Julius stuga där det vankas julstök för fulla muggar, eller ta en sväng till tomtebyn. Tänk på att köpa din biljett till Liseberg i förväg.

 • När: 18 nov 2023 - 7 jan 2024

Tjolöholms slott

Hemsida

Jul på slottet

En kort resa söderut från Göteborg ligger vackara Tjolöholms slott. Här anordnas en klassisk och stämningsfull julmarknad, där hantverkare och matutställare från hela landet samlas för att visa och sälja sina småskaligt tillverkade produkter. Slottet pyntas med julgranar, dekor och belysning som skapar den rätta julstämningen, och runt om på godset serveras godsaker såsom skinksmörgåsar, glögg och andra julinspirerade rätter.

 • När: 17 nov - 3 dec 2023

Nordstan

Uppskattad tradition i city

Julmarknaden i Nordstan är en uppskattad tradition sedan över 50 år tillbaka. Här hittar du många olika utställare, och julscenen bjuder på evenemang och stämningsfulla julkonserter. Julen i Nordstan inleds med buller och bång den 1 december. Upplev hantverk, delikatesser, tomtar, glögg och maximal julkänsla.

 • När: 1-23 dec 2023

Antikhallarna

Magisk julshopping

Skandinaviens största antik- och samlarmarknad bjuder i år in till en stämningsfull julmarknad där du kan inhandla julklappar (även till dig själv förstås!) såsom handgjorda smycken, julblommor, unika inredningsobjekt, brittiska godsaker och mycket mer. Du kan också pausa shoppandet med en värmande fika på Latteria. Under dagen kommer även en mycket speciell gäst på besök, en ledtråd är att han kännetecknas av sin röda utstyrsel och sitt väl tilltagna skägg…

 • När: 26 nov 2023

Papi's Pierogi

Vegansk julmarknad

Veganvänliga Papi's anordnar i år en helt växtbaserad julmarknad på Ringön. Här får lokala producenter och aktörer visa upp såväl hantverk som matprodukter, och utöver shopping erbjuds även vegansk mat från flera olika foodtrucks.

 • När: 25 nov 2023

Skeppet Gbg

Kulturjul

Kulturella Skeppet GBG debuterar i år med en julmarknad där man fyller Salongen med hantverk, konst, design, accessoarer och vinyler – allt med utsikt över Göta älv. Här satsar man på julmys deluxe, varav en dj sätter stämningen med passande musik.

 • När: 9 dec 2023

Nääs Fabriker

Anrikt julparadis

Julmarknaden på Nääs Fabriker är en perfekt utflykt för dig som vill komma i julstämning. Det anrika fabriksområdet förvandlas till ett julparadis med levande ljus, granar, kör, eldar och juldekorationer. På julmarknaden finns ett brett utbud av hantverk, unika smakupplevelser och aktiviteter för barnen – bland annat kan man lämna önskelistan hos tomtemor, träffa julbocken och gå på skattjakt runt slottet.

 • När: 2-3 och 9-10 dec 2023

Yesbox

Unika produkter från stans entreprenörer

Vill du både julhandla och stötta mindre företag och nya entreprenörer? Då kan du spana in Yesbox julmarknad, som äger rum på Yesbox Home of Entrepreneurs där man ställer ut och säljer unika produkter som du inte hittar någon annanstans. Yesbox är Göteborgs stads satsning på entreprenörskap, innovation och nyföretagande som syftar till att bidra till en hållbar företags- och samhällsutveckling.

 • När: 2 dec 2023

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;