Här kan du köpa matkassar med julmat i Göteborg

Här kan du köpa matkassar med julmat i Göteborg

Det finns flera restauranger i Göteborg som erbjuder hemleverans och avhämtning av matkassar med julmat, vilket passar bra om man vill slippa att själv handla hem allt till jul. Vissa matkassar till julbordet innehåller färdig julmat som är redo att värmas upp, medan andra är fyllda med ingredienser som behövs för att tillaga julmaten hemma. Det är flera av Göteborgs restauranger som erbjuder julkassar med just sin inriktning. Här hittar du såväl traditionella alternativ, som sådana med exempelvis skaldjur. Så, förvandla köksbordet till ett dignande julbord och bjud in familjen eller en kompis till en oförglömlig julmiddag. Här hittar du restauranger som erbjuder matkassar med julbord och julmat i Göteborg.

Enoteca Maglia
Enoteca Maglia
Enoteca Maglia
Enoteca Maglia

Enoteca Maglia

För den otraditionella

Italienska Enoteca Maglia, eller "hela Göteborgs kvarterskrog" som de själva kallar sig, kör i år en julkorg für alle. Julkorgen är inte speciellt traditionell ur ett julbordsperspektiv, utan är i stället fylld med italienska godsaker, såsom olika pastasorter, Enotecas egen olivolja och lite annat smått och gott.

Götaplatsgruppens julkasse

Ta med jullådor hem

Götaplatsgruppen, som står bakom bland annat Toso, At Park och SK Mat & Människor fortsätter succén med julkasse. Kassen innehåller ett lyxigt julbord som bara är att packa upp. Julbordet består av två "jullådor": en kall och en varm del där du själv får lägga upp på egna fat och skålar, samt avsluta den varma delen på ett enkelt sätt. Julkassen beställs online och hämtas upp på At Park.

Thörnströms

Hemsida

Fine dining-jul

Fine dining-meckat Thörnströms Privata Rum (som tidigare var Thörnströms Kök) erbjuder såklart en guldkantad julmeny för avhämtning. Rätterna är färdiga, så du får hem hela julbordet helt utan stress. Välj mellan alternativen Lilla julbordet, Stora julbordet och en julmeny.

Fiskekrogen

Fira firre-jul

Fiskekrogen erbjuder catering med guldkant. Självklart är det havets läckerheter som spelar huvudrollen här, välj mellan ett brett utbud av dagsfärsk fisk och nykokta skaldjur. Rätterna är färdiglagade när ni får dem och är bara att duka fram.

Sjömagasinet

Traditionellt så det förslår

Lika traditionell som fenomenal är julmaten i Sjömagasinets take away-julbord och kasse för avhämtning. Räkna med klassiker som inlagd sill, gravad lax, julskinka, köttbullar och prinskorv. Till dessert blir det pepparkakstiramisu med chokladkräm och havtorn.

Swedish Taste

Hemsida

Kassen med guldkant

I källarvalven från 1700-talet som finns under NK i Göteborg huserar Swedish Taste, en kombinerad saluhall, restaurang samt ostron- och champagnebar. Så smakfullt är bara förnamnet och så är deras catering. I år kör man inte en särskild julkasse, men det finns många cateringalternativ att välja mellan och köket hjälper gärna till med att skräddarsy det ni är ute efter. Vill ni slå på stort? Då går det även att boka en egen kock som kommer hem till er!

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta