Padelprofilen Patric Perssons bästa tips

Padel – sporten som kom och aldrig försvann. Padelprofilen Patric Persson berättar om sina nybörjarknep och var du kan kombinera god mat med padel.

Berätta Patric, vem är du?
– Ja du, var ska jag börja. Jag är 36 år, född och uppvuxen i Ystad. Efter några år i militären flyttade jag till Göteborg och här har jag nu bott i elva år. Det har även blivit några avstickare för att testa livet utomlands. Mina nära och kära kallar mig gärna driftig och inte rädd för att misslyckas. Jag har drivit företag sen 13 års ålder, vissa har gått mer bra än andra, om vi säger så. Idag är jag delägare i Bon padel arena och Torslanda Padel, har podcast proffsetochjag tillsammans med Simon Vaasquez samt driver en YouTube-kanal med över 18k prenumeranter.

Hur började du med padel?
– Ren slump faktiskt. Jag följde med en kompis till Båstad och fick se padel live. Ett halvår senare skadade jag ryggen efter min medverkan i Vasaloppet och därmed fick jag inte lyfta vikter på gymmet längre. I min jakt på endorfiner så sökte jag mig då till padel, som ALLA verkligen pratade om. Sedan dess har jag varit som besatt av att försöka inte vara sämst.

Vad tror du är så förtrollande med padel?
– Helt klart att vem som helst kan greppa tag i ett racket och ge sig in i buren. På några minuter få en känsla om hur det går till, hur man servar och ganska snabbt få till ett hyfsat bra spel. Det är helt enkelt inte så svårt förrän man försöker bli bra-bra.

Vad är dina tre bästa tips till en nybörjare?
– Tänk på att missa minst och inte avgöra mest.
– Lägg mindre pengar på material i början och investera mer i träning.
– Filma dig själv och FÖRSÖK ha lite självdistans och inse att det tar tid att bli bra på en ny sport.

En ny trend är kombinerade padel- och matställen, tror du detta är ihållande? Kan du nämna några av dina favoritställen?
– Tid är vår största bristvara, så att kunna kombinera allt från mat, biltvätt, gym och jobb blir allt mer viktigt. I Spanien kan man äta i princip på alla padelklubbar. Vi på Bon Padel öppnar ett brunchcafé i ett orangeri mitt i hallen, det kommer bli värt ett besök oavsett om man spelar eller inte. Jag var nyligen på Svartå Padel i Mjölby och de serverade riktigt grymma nygräddade pizzor. Court1 i Stockholm har en lunchrestaurang som är trevlig, och för att inte tala om soliga dagar på NK-taket där man kan njuta av utsikt, mat och trevlig padel.

Mycket träning och fysisk aktivitet kräver hälsosam och energirik mat. Vilka är dina favorit-matställen?
– Jag älskar bowls då du individuellt kan anpassa mängden kolhydrater och protein utefter vad man har för träningsmängd den dagen. Det är både fräscht, nyttigt och gott. Hemma i Göteborg tycker jag att LE GBG (missa inte LEs systerkrog i stockholm) och JOS är två grymma ställen. Röda Sten har i särklass Göteborgs godaste lunch rent generellt.

Följ Patric Persson här!