Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Bamba

5,0
1 betyg
Redigera Bamba

Många är vi som minns skoltiden och käket i bamba, skolmatsalen. Hos Masthuggskrogen Bamba har begreppet fått en ordentlig uppdatering. Restaurangen lockar med vällagade husmansrätter i enkel men charmig miljö. På menyn finns klassiker som kåldolmar, stuvade makaroner och stekt strömming med lingon och potatispuré.

På väggen hänger en rejäl pappersrulle där veckans meny skrivs för hand. Här hittar du rustika rätter med fokus på husman, gärna med tyngdpunkt på västkusten och det svenska matarvet.

- Vi serverar gärna fisk på menyn. Med vår närhet till fiskauktionen nere i hamnen är det ett givet inslag på Bamba, säger Emiliano Alvarado, kökschef och delägare.

Emiliano och kompanjonen David Nilsson jobbar synkat sida vid sida på den lilla restaurangen, och de har hängt ihop sedan studietiden. Redan då banades väg inom krogbranschen. Förutom att servera husmansklassiker brinner de även för musik och bjuder ofta in till livespelningar. Krogen ser det som ett ansvar att ta tillvara på Göteborgs alla grymma musiker. Hela stället andas ”kom som du är”-känsla, och det funkar lika bra för en schysst middag mitt i veckan som för lite avslappnat barhäng under helgen.

I baren är det främst öl från mikrobryggerierna som släcker törsten, men drinkar med namn som Gymnastikläraren, Rektorn och Hemkunskapsläraren bjuder både på skratt och oväntat innehåll. För att göra konceptet komplett bjuder man regelbundet in olika dj:s som kör Bamba-disco. Räkna med spontandans och god stämning då lokalen fylls med glada gäster.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

√Ąrlighet varar l√§ngst!

Avbryt
14 maj 2020

Supergod mat (svensk husmanskost gourmet!) i rejäla portioner, lagat av någon som verkligen vet hur det ska smaka! Trevlig personal, dessutom!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.