Recension av Barabicu – av Ida B.

Jag har länge velat gå tillbaka till Barabicu efter deras make over. Deras tidigare meny tilltalade mig verkligen, och vid första anblick gör även den nya, lite mer mellanösterninspirerade menyn också det!
Vi bokar bord och går dit en solig fredag. Ganska tomt på folk trots vädret, men när jag stiger innanför dörren är det som att ingen ser att jag har kommit. Till sist kommer en servitör fram och tittar på mig frågande varpå jag svarar att jag har bokat bord för fyra. Han uppmanar mig att prata med hovmästaren som står två menyer bort och skrattar med någon kollega. Jag står kvar och vänder blicken mot hovmästarens håll, men när jag inte får gehör uppmanar servitören mig igen att ”gå fram till hovmästaren”… Ja, sagt och gjort gör jag så och råkar stöta dem i deras samtal.
Jag får till sist själv välja bord och när jag och mitt sällskap slagit oss ner för att invänta resten av middagsgänget frågar servitören om de möjligtvis kan ta två av menyerna, för de har inte så många. Vi kanske kan dela med de andra sen..
Servicen golvar mig inte direkt, vilket även sänker förväntningarna på maten. Vi beställer in hummus, babaganoush, friterad potatis med fetaost och helbakad fisk. Hummusen och babaganoushen kommer in med varmt pitabröd. För det priset (110kr) hade jag gärna sett lite mer Bang for the buck, och hade även sluppit smöret och tahinin hummusen dränkts i, även om jag är den sista att säga att man kan få för mycket smör. Även olivoljan på babaganoushen blir överflödig och allt känns ganska ”flottigt”. Jag hade dessutom önskat att få rörorna till maten, men konceptet är att saker kommer in efter hand. Potatisen däremot var en höjdare, krispig, salt och härlig. Fisken blev kvällens höjdpunkt och kändes till skillnad från resten prisvärd (275kr). Helgrillad sea bream med någon grönsaksröra som bidrar med spännande smak. Sällskapet som tog rostade betor, lammspett och rökt kyckling är också nöjda över smakerna!
Barabicu har verkligen något, de är en bra bit på väg och har ett härligt koncept, men servicen måste verkligen steppa upp även om den blev snäppet vassare under kvällen när en ny servitris tog över.