Bellini

inga betyg
Restaurang
Hemsida
Bellini
inga betyg
Hemsida

Om du blandar färskpressade persikor med ett par deciliter väl kyld champagne får du i bästa fall ett exemplar av drinken Bellini i din hand. Huruvida restaurangen på Nordenskiöldsgatan är döpt efter drinken med ursprung i Venedig förtäljer inte historien, men båda utgör samma kittlande och uppfriskande aptitretare.

Linnéstan, Göteborg, Sverige, Skandinavien, Europa, världen och troligtvis resten av universum kryllar av italienska restauranger. På Bellini hittar du förutom ett stort urval av italienska rätter också ett bemötande utöver det vanliga. Den tillmötesgående personalen utstrålar: "Jag trivs med mitt yrkesval. Jag älskar att göra din middag till en upplevelse för alla sinnen. Slappna bara av, så sköter vi resten."

Inredningen frammanar med sina rödvitrutiga dukar och varma toner själva urbilden av den genuint italienska restaurangen. När du sitter där med din vällagade Petto di pollo alla caprese eller Filetto di manzo ai funghi på tallriken känns det faktum att det är Göteborgs stadsliv och inte Roms som myllrar utanför på gatan inte helt självklart. Här är lätt att bli kvar en hel kväll i den harmoniska atmosfären, kanske tillsammans med familj, vänner eller kollegor - Bellini passar de flesta sällskap.

Med tanke på det försynta priset är det en ansenlig mängd prima råvaror man får för pengarna. Bellini har självklart ett stort utbud av italienska viner, liksom klassiska pastarätter som Tagliatelli con gamberi eller färsk pasta med lax och gräddsås. Rätterna presenteras på ett sätt som behagar ögat såväl som magen. Favoriträtten då? Svårt val ska erkännas, men den grillade hälleflundran, som serveras med en citronrisotto och Bellinis eget rosépepparsmör, fick mitt gastronomiskt kritiska hjärta att slå ett extra slag.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Bellini Användarbilder

Recensioner av Bellini

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Bellini!