Vi har klassificerat Vilda som:
- Vinbar
På restaurangen Vilda vill man hedra naturen och dess fantastiska, vilda råvaror som man hittar i den nordiska naturen. Ambitionen är att arbeta så nära naturen som möjligt, och på så sätt skapa en unik matupplevelse med endast lokala och hållbart producerade råvaror från vildmarken.
På Vilda har man tagit fram en avsmakningsmeny som speglar de nordiska säsongerna; vinter, vår, sommar och höst. Under de tre varmare årstiderna fokuserar man mycket på färska vilda örter, växter, svamp och bär samtidigt som man förbereder för vintern genom att samla in, bevara och förädla de råvaror som man ska servera på menyn då. Det som Vilda själva inte kan få tag på odlar de fram, bland annat i samarbete med mindre ekologiska odlare som de har skapat en relation med.
Under våren och sommaren bjuder Vilda exempelvis på granskott, blommor, omogna tallkottar och myskmadra. Till hösten dyker svamp, hjortron och deras egenodlade jordärtskockor upp på menyn, och till vintern hittar man exempelvis fjällröding, havskräfta från Bohuslän och vilt från skogarna runt om i Sverige.
Avsmakningsmenyn som de tagit fram består ett flertal rätter som du kan avnjuta tillsammans med hantverksmässigt producerade viner, eller deras alkoholfria alternativ på egenframställda drycker.
Vill man komma förbi för en enklare middag, men med samma kvalitet på mat och råvorar, kan man besöka Vildas vinbar. Här finns förutom viner en à la carte-meny med snacks, mellanrätter och dessert. Samma tänk gäller som på avsmakningsmenyn; nordiska råvaror på en tallrik – från pinnbröd och kantareller till älg.
Vilda Restaurant hittar du centralt i Göteborg, på Vasagatan.
Årsrecension av min favorit restaurang i Göteborg. Det var ett år sedan jag besökte vilda och var då mycket mycket mycket mycket nöjd! Igår var det dags för ett återbesök och denna gången valde vi deras femrätters avsmakningsmeny. Satt även inne den här gången vilket gjorde att vi fick njuta av den lugna fridfulla atmosfären och det naturnära inredningsdetaljerna. Dryckesmenyn var densamma som när vi var där sist, vilket var trevligt för drinkarna var goda, men om jag hade gått hit oftare hade jag velat ha mer variation. Middagen började med snacks i form av en buljong kokt på tallkottar och rökt hjärta, älgtacos en god tartlett på rökt röding och dillemulusion (otroligt god!). Första rätten var sedan förra årets favoriträtt, pilgrimsmussla serverad på tång tillsammans med inlagda gröna jordgubbar och brynt smör-som även blev årets favoriträtt. Sedan ett pinnbröd, som även det fanns med på menyn förra året, varmt och nybakat tillsammans med lagom salt smör, mums! Efter detta kantareller med skum på gammelknas tranbär som bröt av det feta med en härlig syra. Efter detta blev det kronhjort med karamelliserad grädde och spetskål, även denna fanns med förra året, men var snäppet godare i år. Till sist bytte vi efterrätten mot en bit ost. vilda har som koncept att bara använda råvaror från Sverige, helst även kryddningen där kryddor som vanilj och svartpeppar inte finns på menyn. Hit går man för en magisk upplevelse utöver det vanliga, och det kommer fortsätta vara min favorit restaurang i Göteborg. Dock hade jag önskat en uppdatering av menyn då det är samma rätter som när vi var där för ett år sedan, med enstaka förändringar.
| Av | Snittbetyg | Antal |
|
Thatsup
|
5,0
|
8 |
Årsrecension av min favorit restaurang i Göteborg. Det var ett år sedan jag besökte vilda och var då mycket mycket mycket mycket nöjd! Igår var det dags för ett återbesök och denna gången valde vi deras femrätters avsmakningsmeny. Sat...
Helt fantastisk miljö! Man känner sig omhändertagen och välkommen från första sekund av proffsig men otroligt ödmjuk personal. Spännande och kul med alla råvaror från det vilda Sverige, som man tidigare inte visste kunde smaka så gott!!
Otrolig restaurang, allt är genomtänkt från start till slut.
Unikt koncept med grym mat och oslagbara vinkombinationer.
Minst 1-stjärnigt, och definitivt den gröna stjärnan, då allt är från norden och bara vilda växter och råvaror.
Årsrecension av min favorit restaurang i Göteborg. Det var ett år sedan jag besökte vilda och var då mycket mycket mycket mycket nöjd! Igår var det dags för ett återbesök och denna gången valde vi deras femrätters avsmakningsmeny. Satt även inne den här gången vilket gjorde att vi fick njuta av den lugna fridfulla atmosfären och det naturnära inredningsdetaljerna. Dryckesmenyn var densamma som när vi var där sist, vilket var trevligt för drinkarna var goda, men om jag hade gått hit oftare hade jag velat ha mer variation. Middagen började med snacks i form av en buljong kokt på tallkottar och rökt hjärta, älgtacos en god tartlett på rökt röding och dillemulusion (otroligt god!). Första rätten var sedan förra årets favoriträtt, pilgrimsmussla serverad på tång tillsammans med inlagda gröna jordgubbar och brynt smör-som även blev årets favoriträtt. Sedan ett pinnbröd, som även det fanns med på menyn förra året, varmt och nybakat tillsammans med lagom salt smör, mums! Efter detta kantareller med skum på gammelknas tranbär som bröt av det feta med en härlig syra. Efter detta blev det kronhjort med karamelliserad grädde och spetskål, även denna fanns med förra året, men var snäppet godare i år. Till sist bytte vi efterrätten mot en bit ost. vilda har som koncept att bara använda råvaror från Sverige, helst även kryddningen där kryddor som vanilj och svartpeppar inte finns på menyn. Hit går man för en magisk upplevelse utöver det vanliga, och det kommer fortsätta vara min favorit restaurang i Göteborg. Dock hade jag önskat en uppdatering av menyn då det är samma rätter som när vi var där för ett år sedan, med enstaka förändringar.
| Av | Snittbetyg | Antal |
|
Thatsup
|
5,0
|
8 |
Representerar du Vilda Restaurant?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.
Vi har klassificerat Vilda som:
På Vilda Restaurant serveras bland annat:
Vilda Restaurant ligger i prisklassen Mellanklass ($$$)/Hög ($$$$).
Vilda ligger i den högsta prisklassen, så som besökare kan förvänta sig att betala mer än på de flesta andra restauranger.
Vilda Restaurant ligger på Vasagatan 40, 411 37, Centrum. I närheten ligger Kungstorget, Göteborg.