Project

4,9
8 betyg
Restaurang
Michelin-restaurang
Hemsida
Instagram
Project
4,9
8 betyg
Hemsida
Instagram

Bakom Michelinkrogen Project, bara en kort promenad från Korsvägen, står det svensk-australiska äkta paret Anna och Cameron Irving. Medan Anna med van hand tar emot gäster och har full koll på dryck, hittas Cameron i köket. Ambitionsnivån är hög och bjuder in till såväl vinhäng i baren som middagar med avsmakningsmenyer och tillhörande vinpaket.

2016 startade det svensk-australiska paret Anna och Cameron Irving ett restaurangprojekt som passande nog fick namnet Project. Efter många år i London ville de skapa en restaurang som var mer än bara fantastisk mat och efter bara några år, under 2021, belönades restaurangen med en stjärna i Guide Michelin. Detta tack vare unika rätter med balanserade smaker, gjorda på lokala råvaror i säsong, presenterat av skicklig personal.

Avsmakningsmenyn bygger på influenser från hela världen, där varje rätt är en lagprocess som kan ta flera månader. Bara brödet tar fem dagar att baka och smöret två dagar att tillverka. Vill man i stället slå sig ner i baren för ett bättre glas vin finns det en hel del att välja på. Anna, som är utbildad sommelier, importerar alla viner till restaurangen så här kan man dricka vin från mer eller mindre kända producenter.

Den vardagsrumsinspirerade restaurangen är inredd i dämpade färger med skinnmöbler, kristallkronor och mönstrade tapeter. Är man som sällskap ute efter att få en avskild och intim middagsupplevelse så finns det ett litet chambre séparée innanför baren.

Efter drygt 20 år i olika internationella kök har Cameron, som är franskt skolad, valt att förhålla sig fritt till matlagningen, men ändå inom ramarna för fine dining. Samma gäller för drycken, då Anna har en bred vinkunskap och gillar det mesta. Ett som är säkert är dock att restaurangduons gemensamma projekt är under ständig utveckling.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Project Användarbilder
Lägg till bild

Recensioner av Project

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
10 dec 2019

Jag och min mamma skulle på bio och ville bara ha något lätt att äta innan. Jag hade hört talas om Project och tänkte att vi kan lika gärna testa. Jäklar vad överraskad jag blev! Magisk mat! En av de absolut godaste råbiffarna som jag ätit. S... Visa hela »

21 aug 2021

Fine dining med bra kvalitet. Klassiskt koncept med bra mat och goda viner.
Lite otydligt med personalen, får nog ge det något mer besök.
Bättre vin på flaska än på glas, men så är det oftast.

27 dec 2016

Var med Vegansonen här. Beställde en veganmeny för två (jag är allätare)
Kocken kom ut och undrade om vi hade tid att passa och om han fick fritt spelrum.
Go for it. Med rotsaker i olika tillstånd, kokta marinerade råa förpassades vi till 7 m... Visa hela »

8 jun 2019

Bäst! Kan dricka fina viner per glas. God mat!

27 dec 2016

Var där med en kompis och drack en drink. Väldigt mysig och trevlig miljö med välkommande och kunnig personal.

27 dec 2016

Mysig restaurang med "gör" trevlig personal. Stans bästa ostron serverades tillsammans med en utsökt Cava. Man känner sig mycket väl och hemtrevligt mottagen. Fräscha råvaror som kocken trollar med.

11 nov 2019

Så mysigt ställe med härlig personal och fantastisk mat - Hit går vi garanterat igen!

27 dec 2016

Gemytlig restaurang i centrala Göteborg, mycket bra viner, mat i toppklass och service är oklanderligt. Kommer besöka flera gånger.

Så tycker pressen

Göteborgs-Posten

· 2021-10-22

“Project är utan tvekan en av Göteborgs absolut bästa och trevligaste krogar”