Koka

4,7
7 betyg
Redigera Koka

Prisbelönta lyxkrogen Kock & Vin förvandlades 2014 till Koka, som samma år utsågs till Årets Krog. Priserna är lite lägre än hos föregångaren och tanken är att menyn ska kunna anpassas på ett flexibelt sätt som gör alla nöjda. År 2015 tilldelades Koka en stjärna i Guide Michelin.

Kärleken till mat, dryck och västkusten genomsyrar allt som händer i köket på Koka. Enligt egen utsago bjuder man på "modern västsvensk gastronomi", där fokus ligger på förstklassiga råvaror från producenter på nära håll. Här serveras avsmakningsmenyer med antingen tre, fem eller sju rätter.

Matlagningen baseras på vad som är i säsong för tillfället, och gästerna har själva ett visst inflytande över menyn. Till exempel väljer man själv om huvudrätten ska innehålla kött, fisk eller om den ska vara vegetarisk. Till maten erbjuder Koka även noga utvalda vinmenyer.

Ägaren Björn Persson är ett välkänt namn i krogvärlden, känd för sin stora passion för innovativ kokkonst. Utöver Koka driver han även Björns bar och Familjen.

Den minimalistiskt trärena inredningen, designad av Bornstein & Lyckefors Arkitekter, har nominerats till flera priser.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
31 jan 2018

Lugn, trivsam miljö, utan att för den delen bli det minsta stel. Vi var här en onsdag och eftersom det är en stjärnkrog var man lite rädd att det skulle vara folktomt, men det var en hel del folk, dock inte helt fullsatt.

Vi fick mycket trevligt välkomnan... Visa hela »

5 feb 2018

Finns inget att klaga på. Koka lever verkligen upp till sin stjärna.

16 aug 2021

En fine dining restaurang med klass. Välsmakande menyer och bra matchade viner. Möjligen saknas det lilla extra, för att det skall få full poäng av mig.

29 aug 2022

Dyrt, men ack så gott ❤️

22 aug 2019

Bra service som alltid, och ett vin å matpaket som smälter mycket bra ihop. Varit här många gånger, och är alltid nöjd👍

4 mar 2020

Redan när man kliver in så möts man av en stilren och passande inredning. Direkt efter att bordet är tilldelat så serveras "snacks". Denna gång i potatisform.

För kvällen så beställs ett alkoholfritt paket in och den förs... Visa hela »

2 jul 2019

Varit där idag den 2/7 2019. Suveränt ställe med skön/vacker inredning. Havskatten på menyn var supergod - perfekt tillagad. Servicen måste man också uppleva. Så många gäster samtidigt och det var bara ett sådant härligt "flow"... Visa hela »