Prisbelönta lyxkrogen Kock & Vin förvandlades 2014 till Koka, som samma år utsågs till Årets Krog. Priserna är lite lägre än hos föregångaren och tanken är att menyn ska kunna anpassas på ett flexibelt sätt som gör alla nöjda. År 2015 tilldelades Koka en stjärna i Guide Michelin.
Kärleken till mat, dryck och västkusten genomsyrar allt som händer i köket på Koka. Enligt egen utsago bjuder man på "modern västsvensk gastronomi", där fokus ligger på förstklassiga råvaror från producenter på nära håll. Här serveras avsmakningsmenyer med antingen tre, fem eller sju rätter.
Matlagningen baseras på vad som är i säsong för tillfället, och gästerna har själva ett visst inflytande över menyn. Till exempel väljer man själv om huvudrätten ska innehålla kött, fisk eller om den ska vara vegetarisk. Till maten erbjuder Koka även noga utvalda vinmenyer.
Ägaren Björn Persson är ett välkänt namn i krogvärlden, känd för sin stora passion för innovativ kokkonst. Utöver Koka driver han även Björns bar och Familjen.
Den minimalistiskt trärena inredningen, designad av Bornstein & Lyckefors Arkitekter, har nominerats till flera priser.