Vilda Restaurant

5,0
7 betyg
Redigera Vilda Restaurant

På restaurangen Vilda vill man hedra naturen och dess fantastiska, vilda råvaror som man hittar i den nordiska naturen. Ambitionen är att arbeta så nära naturen som möjligt, och på så sätt skapa en unik matupplevelse med endast lokala och hållbart producerade råvaror från vildmarken.

På Vilda har man tagit fram en avsmakningsmeny som speglar de nordiska säsongerna; vinter, vår, sommar och höst. Under de tre varmare årstiderna fokuserar man mycket på färska vilda örter, växter, svamp och bär samtidigt som man förbereder för vintern genom att samla in, bevara och förädla de råvaror som man ska servera på menyn då. Det som Vilda själva inte kan få tag på odlar de fram, bland annat i samarbete med mindre ekologiska odlare som de har skapat en relation med.

Under våren och sommaren bjuder Vilda exempelvis på granskott, blommor, omogna tallkottar och myskmadra. Till hösten dyker svamp, hjortron och deras egenodlade jordärtskockor upp på menyn, och till vintern hittar man exempelvis fjällröding, havskräfta från Bohuslän och vilt från skogarna runt om i Sverige.

Avsmakningsmenyn som de tagit fram består ett flertal rätter som du kan avnjuta tillsammans med hantverksmässigt producerade viner, eller deras alkoholfria alternativ på egenframställda drycker.

Vill man komma förbi för en enklare middag, men med samma kvalitet på mat och råvorar, kan man besöka Vildas vinbar. Här finns förutom viner en à la carte-meny med snacks, mellanrätter och dessert. Samma tänk gäller som på avsmakningsmenyn; nordiska råvaror på en tallrik – från pinnbröd och kantareller till älg.

Vilda Restaurant hittar du centralt i Göteborg, på Vasagatan.

Användarbilder på Vilda Restaurant Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
25 feb 2023

Göteborg behöver fler restauranger som Vilda! Smaker från sverige, i en form få har smakat dem. Jag uppskattade att de hade a la carte mitt veckan, för att inte alltid behöva gå loss på en sjurätters som äter upp hela veckans slit. Vi tog in det... Visa hela »

12 maj 2022

Helt fantastisk miljö! Man känner sig omhändertagen och välkommen från första sekund av proffsig men otroligt ödmjuk personal. Spännande och kul med alla råvaror från det vilda Sverige, som man tidigare inte visste kunde smaka så gott!!

31 jul 2022

Otrolig restaurang, allt är genomtänkt från start till slut.
Unikt koncept med grym mat och oslagbara vinkombinationer.
Minst 1-stjärnigt, och definitivt den gröna stjärnan, då allt är från norden och bara vilda växter och råvaror. Visa hela »

18 jan 2022

Wow, vilken fantastisk nyhet på restaurang himlen!

26 mar 2022

6 mar 2022

18 jan 2022