På restaurangen Vilda vill man hedra naturen och dess fantastiska, vilda råvaror som man hittar i den nordiska naturen. Ambitionen är att arbeta så nära naturen som möjligt, och på så sätt skapa en unik matupplevelse med endast lokala och hållbart producerade råvaror från vildmarken.
På Vilda har man tagit fram en avsmakningsmeny som speglar de nordiska säsongerna; vinter, vår, sommar och höst. Under de tre varmare årstiderna fokuserar man mycket på färska vilda örter, växter, svamp och bär samtidigt som man förbereder för vintern genom att samla in, bevara och förädla de råvaror som man ska servera på menyn då. Det som Vilda själva inte kan få tag på odlar de fram, bland annat i samarbete med mindre ekologiska odlare som de har skapat en relation med.
Under våren och sommaren bjuder Vilda exempelvis på granskott, blommor, omogna tallkottar och myskmadra. Till hösten dyker svamp, hjortron och deras egenodlade jordärtskockor upp på menyn, och till vintern hittar man exempelvis fjällröding, havskräfta från Bohuslän och vilt från skogarna runt om i Sverige.
Avsmakningsmenyn som de tagit fram består ett flertal rätter som du kan avnjuta tillsammans med hantverksmässigt producerade viner, eller deras alkoholfria alternativ på egenframställda drycker.
Vill man komma förbi för en enklare middag, men med samma kvalitet på mat och råvorar, kan man besöka Vildas vinbar. Här finns förutom viner en à la carte-meny med snacks, mellanrätter och dessert. Samma tänk gäller som på avsmakningsmenyn; nordiska råvaror på en tallrik – från pinnbröd och kantareller till älg.
Vilda Restaurant hittar du centralt i Göteborg, på Vasagatan.