BBQ-succén Brisket & Friends öppnar i Göteborg

Under 2016 öppnade BBQ-restaurangen Brisket & Friends, med krögarna Niklas Elshazly och Ludvig Åström i spetsen, sin första filial i Stockholm i en gammal bilverkstad i Årsta industriområde. Efter två lyckade öppningar i huvudstaden tar man nu konceptet till Göteborg, där man slår upp dörrarna den 12 februari.

Till Vallgatan 21 bör den som uppskattar genuin amerikansk BBQ ta sig när Brisket & Friends debuterar på Göteborgs krogscen. Efter att ha gjort succé bland stockholmarna med sin Texas-inspirerade mat är det nu dags att etablera sig på Sveriges framsida.

Den 12 februari klockan 16 slår man upp portarna till den nyrenoverade innergården, där man bland annat bjuder på signaturrätten bringa (brisket) som har rökts under flera timmar. Menyn rymmer även flera vegetariska och veganska rätter, samt ett utbud av noggrant utvalda ölsorter.

– Att öppna i Göteborg är en dröm som går i uppfyllelse. Det känns hur roligt som helst. Vi är redo att bjuda på en ordentlig smakupplevelse för den som älskar mathantverk, BBQ, kött, vegetariskt och noga utvalda ölsorter, säger Niklas Elshazly i ett pressmeddelande.

Restaurangerna i Stockholm har vunnit utmärkelser som Sveriges bästa streetfood, samt belönats med en gulddrake i kategorin budgetkrog.