Boulebar lanserar spelvänlig sommarmeny

En ceviche på färsk fisk och räkor samtidigt som du vinner ett parti boule, visst låter det som en bra start på ungefär varje sommarkväll? Boulebar Rosenlund presenterade nyligen sommarens meny, där det franska köket får påhälsning från tre andra världsdelar. Nytt för i år är också att utvalda rätter serveras på extra boulevänligt sätt, direkt på banan.

Läget strax intill kanalen gör att solens strålar letar sig in till Boulebar långt inpå kvällen och boulerundorna pågår minst lika länge. Även de dagar då solen sviker är det sommar på restaurangen - Boulebar har nämligen 14 inomhusbanor, och palmerna och de färgglada lyktorna runtomkring gör att sommarkänslan ändå infinner sig. På den nya menyn får de franska klassikerna sällskap av smaker från Vietnam, Marocko och Peru, serverade i boule-kompatibelt format.

- Vi har skapat en meny som fungerar även på boulebanan. Fokus ligger på mellanrätter som kan ätas på stående fot, som bánh mì, falafel i pitabröd och ceviche, berättar Sara Berndtsson, marknadsansvarig på Boulebar Rosenlund, när vi besöker restaurangen för att prova den nya menyn.

För den som trots allt kan slita sig från boulebanan finns även större, rustikare rätter på menyn, som moules marinières, poulet fermier och andra klassiker ur det franska köket, alltid lagade på säsongens råvaror. Att prestige och tävlingsinstinkt inte bara finns på boulebanorna utan även i köket står klart när vi pratar med köksmästare Ralf Pedersen.

- I köket är vi ett gäng riktigt vassa kockar som inte kan låta bli att tävla lite med varandra, något som blev tydligt när vi gjorde dessertmenyn, säger han.

Sommarens nykomlingar på sagda meny är en dessert med smultronsorbet, färska bär, limecréme och nötkrisp och en annan med hallonmousse, maräng, bär och pistage.