Burgare med smak från hela världen på The Burger

Att hamburgare känns amerikanskt är det nog få som ifrågasätter. Däremot är burgaren älskad världen över och troligen finns det lika många tolkningar av denna favorit som det finns länder där den serveras. På The Burger i Linné ges burgarna inte bara internationella namn – de lånar även smaker från bland annat Frankrike och Sydkorea.

Mitt i pubtäta stadsdelen Linné ligger snabbmatsrestauangen The Burger. Namnet kräver ingen större gissning kring ställets inriktning, men när det väl handlar om just burgarna är det inte bara köttpuckar och pommes i sin enkelhet som gäller.

På The Burger brinner man för roliga smak-kombos och för att ge hamburgarna extra kärlek har de givits karaktär från världen över. Medan menyn ger dig möjlighet att på ett enkelt sätt sticka iväg på en smakresa till bland annat Mexiko, Sydkorea och Frankrike, är det svenskt som gäller när det handlar om själva köttpucken.

– Vi jobbar med svenskt, kravmärkt kött men vill ändå göra vår tolkning av den amerikanska klassikern. Här på restaurangen har vi inte bara en internationellt influerad meny, personalen är minst lika internationell, berättar Faoud, ägare av restaurangen.

Här jobbar personer med bakgrund från bland annat Marocko, Senegal, Tunisien, Sverige och Syrien.

Sedan starten i slutet på 2016 har restaurangen lockat till sig både lokalbor och turister, och kanske är det just den internationella vibben som drar till sig besökare. Förutom burgare för både köttälskare och veggisar finns här även käk för veganen och den glutenintoleranta.

– Här är det alltid god stämning, och jag tror att det är tack vare vår blandade publik, säger Faoud.