Charlotte på Thatsup guidar till sina bästa Göteborgstips

Hej! Charlotte Ahlstrand här. 27 år och uppvuxen på Schlätta, Lidköping men har de senaste åren haft ena foten i Stockholm och den andra i Göteborg.

Mat och vin har alltid cirkulerat i min värld. Mitt liv har varit kantat av familjemiddagar och fester där maten alltid står i fokus.

Jag hamnade på Thatsup i samband med min flytt till Stockholm, men då som ambassadör! Efter att ha sett ett kanelbulletest på sociala medier var jag hooked och mitt mål var att få delta! Jag skapade en profil på Thatsup och recenserade mina restaurangbesök, på så sätt hade jag chansen att bli ambassadör. Här gick jag all in och skrev både flest och längst recensioner, och en dag var jag Thatsup-ambassadör! Det ena ledde till det andra och idag kan jag stolt titulera mig som Account Manager på Thatsup!

Lunch
Banh Mi Shop
Det är tight med tid men du vill ändå stilla hungern och smaklökarna, då går du in till Saluhallen och köper en banh mi, vietnamesisk baguette. Det spelar ingen roll vad du väljer från menyn, men min favorit är A5 som jag helst äter direkt på stående fot. Det är kletigt, fluffigt, aromatiskt, salt, sött, hett, balanserat och töjer inte ut magen allt för mycket.

AW
Oizo
När jag inte är riktigt redo för middag ännu och bara vill landa i livet gör jag det bäst bortanför vimlet och innerstaden i Kålltorp. Här landar jag på ett opretentiöst ombyggt café med solsäker uteservering. Smöriga oliver, salta mandlar och juiceigt naturvin från Frankrike i väntan på Sveriges godaste pizzor. Trots en vegetarisk meny är animaliska produkter det sista du tänker på. Beställ in mer vin till pizzan och spela lite sällskapsspel.


Oizo

Mellanlanda
Angeli / Bar La Lune
Jag och mitt sällskap tar oss till Vasa och en liten avstickare till två otroliga vattenhål. Om det inte finns plats, så gör dom plats åt oss. Här kan vi dricka precis ALLT – oberoende budget. Oskar har alltid ett gäng tungviktare på lager och allt funky du vill ha. Här dricker vi bara halvglas, för det finns för mycket gott för att inte prova.


Angeli

Middag
Diket
Vi byter sida av stan för Stigbergstorget och Majorna. Hit går vi för att äta mellanrätter från Sichuan och Nordafrika eller ostron direkt från västkusten. Här gör man det som känner för – liksom gästerna kommer och går precis som dom vill. I frack eller målarbyxor. En genomtrevlig kvarterskrog dit jag ofta går tillbaka för viben. 


Diket

Innan hemgång eller utgång
Bar Bruno
Ett kryp-in med Göteborgs godaste drinkar. Om vi har tur får vi själva styra musiken och sjunga allsång till svenska klassiker i kör. Tips: Fråga efter en syrlig drink med kardemumma och skum. Kommer aldrig ihåg namnet men det är min favorit i alla kategorier so far.

En maträtt, ett vin, en drink och ett bakverk för resten av livet. Vad hade du valt?
Maträtt
Enkelt! Stora pinfärska räkor som slungas i en het j*vla panna med massa vitlök, citron och persilja. Doppas sedan i aioli :shrimp:

Vin
Vad som helst ifrån Jean Yves Peron. Fransk juice från Savoie. Om jag måste välja flaska, "VERS LA MAISON ROUGE" :wine_glass:

Drink
Nu kom jag på vad den hette! GROOVE #4 på Bar Bruno. Arette Blanco Tequila, Bénédectine D.O.M, kardemumma, granatäpple, kokosmjölk, citron, kokosgrädde. Banger! :tumbler_glass:

Bakverk
Mulle (hybrid mellan munk och kanelbulle). En lätt friterad kanelbulle fylld med vaniljkräm! Ni hör ju!

Fortsatta tips från Charlotte hittar du HÄR och hennes härliga liv i övrigt HÄR!