Liseberg firar 100 år med nattåkning, Luna och Klubb Karusell

Den 22 april slår Liseberg upp portarna för säsongen och i år är det inte till vilken säsong som helst. Det är nämligen nöjesparkens 100-årsjubileum. Efter pandemin har dock besökarna från Göteborgsregionen blivit färre och för att i år försöka få göteborgarna att återupptäcka parken, har man planerat för flera roliga evenemang och erbjudanden.

Sedan pandemin har Liseberg fortsatt med kapacitetsbegränsningar och rekommendationer om förbokning, vilket man har fått kritik för. Som ett svar på detta har man därför planerat för en extra rolig säsong för att på så sätt locka tillbaka göteborgarna till nöjesparken.

När Liseberg öppnar kan göteborgarna se fram emot en säsong fylld av aktiviteter som tagits fram specifikt med dem i åtanke. Den stora satsningen blir de fyra jubileumshelgerna, med olika inriktning, som kommer genomföras under sommaren. Det blir klassiskt göteborgsinnehåll med humor, skaldjur och hårdrock men också nostalgi och det helt nya klubbkonceptet Klubb Karusell.

Detta händer under jubileumshelgerna

Den 26–27 maj går den första jubileumshelgen av stapeln, då med hantverksöl och hårdrock i fokus. Den 1–4 juni bjuder man besökarna på en resa genom Lisebergs 100-åriga historia, med bland annat föreställningar med Carl-Einar Häckner. Den 18–19 augusti blir det standup, skaldjur och SM i champagnesabrering. Mellan den 8–9 och 15–16 september bjuder man in till en häftig klubbupplevelse, där parken efter stängning förvandlas till en vibrerande open air-nattklubb med pop up-barer, dj:s, dansgolv, livemusik, streetfood, spel och nattåkning.

Utöver jubileumshelgerna kommer ett 30-tal konserter att avnjutas på stora och lilla scenen under sommaren. Därtill blir det ett 20-tal danskvällar till några av Sveriges mest namnkunniga dans- och salsaband.

Den nya berg- och dalbanan Luna. Foto: Quarry Fold Studio/Liseberg

Premiär för Luna

Lisebergs nya område, Luna Park, kommer även på nöjesparkens premiäröppning den 22 april att kunna presentera berg- och dalbanan Luna, som blir den högsta och snabbaste i sitt slag i Europa. Tåget dras upp bakåt för att sedan skjutas i väg i 68km/h längs den 242 meter långa bana tills det når den 33,5 meter höga toppen. Sedan färdas tåget baklänges tillbaka längs banan, vilket resulterar i en åktid på cirka en minut.