Nya WÜRST välkomnar korven in på krogen

Korv. För många är den vardagsmat, och det är den möjligen även på Linnékrogen WÜRST som öppnar i början av september. Vardagen är dock till för att förgyllas, och nu kan man käka korv i uppdaterad kostym både som socialt tilltugg till ölen och som en hel middag i sydeuropeisk stil.

I den lätt sluttande backen där välkända Hos Pelle tidigare huserade välkomnas vi nu till WÜRST, en helrenoverad krog i gemytlig kvartersanda.

Lokalens kaklade väggar, hängvänliga bar och tyskinfluerade långbord välkomnar såväl det större som det mindre sällskapet. Namnet klingar visserligen tyskt, och på menyn hittas även där inslag som surkål och weissbier, men utöver det är detta ett ställe där moderna smakkombos möter streetfood-influenser från hela Europa.

Bakom konceptet hittas krögaren Marijan Kucinski, som även driver omtyckta Holy Cow Brgr's & Stuff. Som barn har Marijan hängt med sina föräldrar på resor och semestrar genom Europa ned till släkten i Kroatien. Dessa resor väckte tidigt ett intresse för mat, människor och kulturer.

Inspirationen och idén till WÜRST kommer dels från resorna genom Europa, men även från USA där streetfood-kulturen är ett faktum.

- Råa korvar har inte riktigt funnits på samma sätt i Sverige som i resten av Europa. Rökta korvar är vi vana vid, och de är också goda, men de färska håller ofta en helt annan kvalitet. Korven har alltid funnits med mig, skrattar Marijan som menar att korv är avslappnat käk som funkar för de flesta.

Till WÜRST ska man kunna komma för lite gott vardagshäng och en bra bit mat utan konstigheter.

Mer information: WÜRST

Visa på karta