Snabbmat möter fine dining på Dunder Döner

I början av 2020 slog Ahmet Okutan upp dörrarna till sin egen version av kebabrestaurang, och har sedan dess vunnit både priser och göteborgarnas hjärtan med den ambitiösa snabbmaten. På Dunder Döner är alla välkomna att upptäcka turkisk matkultur i ett nytt format, lagad med kärlek och noggrannhet. Restaurangen är även engagerad i lokala idrottsevenemang och föreningar, med drivkraften att stötta idrottare och ge ungdomar en tryggare vardag.

Det var avsaknaden av döner kebab så som han ville ha det, som fick Ahmet Okutan att grunda Dunder Döner. Vad som i folkmun kallas kebab är i själva verket döner kebab, vilket innebär att köttet kryddas, pressas och sedan tillagas på ett vertikalt rotisserie. I restaurangen i Partille vill man erbjuda en elegantare version av maträtten, lagad på schyssta råvaror.

– För att lyckas få till riktigt bra kebab så gäller det att ha koll på vad man gör, det är så mycket som spelar in. Först och främst måste man ha bra ingredienser av hög kvalitet, det är grunden till allt. Tillbehören är precis lika viktiga som själva köttet, även hur maten presenteras, förklarar Ahmet. 

Passionen för mat i allmänhet och döner kebab i synnerhet har alltid funnits där, och i över tio år har han drivit restauranger. 

– Restaurangbranschen är tuff, inte minst på senare år. Man måste verkligen gilla sitt yrke, det är mycket jobb bakom kulisserna som krävs för att kunna erbjuda en riktigt bra matupplevelse. 

Eleganta kebabrätter serverade i en inbjudande miljö är vad Dunder Dönder vill erbjuda göteborgarna. Foto: Ferdinand Forsman.

Även idrotten och ungdomsverksamheter ligger varmt om hjärtat, och Dunder Döner sponsrar såväl sportevenemang som fritidsgårdar. 

– Många fritidsgårdar läggs ner, ungdomarna har ingenstans att vara. Idrott bidrar till att hålla de yngre borta från dumheter, därför vill jag hjälpa till bland annat genom att låta dem gå på lokala kamsportsgalor. Det är inte alls så våldsamt som man tror, disciplinen är väldigt hög vilket är bra för att hålla ungdomarna på banan. Eftersom det inte finns några pengar att tjäna där vill jag göra det jag kan för att möjliggöra både träning och tävlingar, säger Ahmet. 

Dunder Döner hittas på Portstråket Port 17 i Partille, och serverar utöver döner kebab även falafel, kyckling och sallader.