Södra Larm vill erbjuda Göteborgs bästa bistro – à la Tore Wretman

Södra Larm Bar & Bistro står råvaran alltid i fokus. Menyn präglas av det svenska klassiska köket, och att köksmästare Niklas Eriksson med sitt team vurmar för närheten till havet, säsongens utbud och närodlat går inte att ta miste på. Här hittar man tidlösa rätter som biff rydberg, wallenbergare och råbiff, och nu erbjuder man även sina gäster lunch – såväl som middag.

– Göteborg har så många fantastiska restauranger att välja mellan, men vi tyckte att det funnits ett tomrum när det kommer till det klassiska köket "à la Tore Wretman", säger Carina Högberg, vd på Hotel Flora där bistron Södra Larm huserar, och fortsätter.

– Stockholm har så mycket större utbud när det kommer till vårt egna arv. Riche, Grodan, Sturehof och Prinsen, för att nämna några. Det är från dessa ikoniska ställen vi har hämtat vår inspiration, och givetvis har vi siktet inställt på att bli lika långlivade och ikoniska som nämnda inspirationskällor.

Nästa år firar Hotel Flora 30 år, och det är fortfarande samma ägare som det var då, i starten.

– Det finns inte så många fristående och privatägda hotell kvar i staden, men vi är ett av dem. Därför vill vi skapa en samlingsplats, en modern bistro dit stammisar såväl som turister hittar, morgon som kväll.

Mycket under samma tak
På Södra Larm vill man att gästerna ska gilla att umgås, gärna över åldersgränser. Utöver bistron finns många anledningar till att man ska besöka huset Flora, som förutom sin hotell- och restaurangverksamhet även driver Flora Workspace, ett öppet coworkingspace med flera separata mötesrum. Här finns även Salongen, som fungerar som chambre séparée till Södra Larm Bar & Bistro.

Bistron har öppet för lunch alla dagar i veckan (utom söndag), och på fredagar kan man besöka dem för deras koncept LUS, "Lunch utan slut". Beställ in ett glas vin eller en öl, massa mat, kaffe och påtår. Kanske glider lunchen in i en after work där fler ansluter vartefter.

Lunchmenyn består av dagens, men nu lanseras även deras långlunchmeny för de som inte behöver stressa tillbaka till arbetsplatsen utan vill njuta länge. Middagsmenyn kör igång klockan 17, och då är du välkommen att hänga i baren för ett glas, sippa på lite champagne, dela på några ostron eller avverka en trevlig trerättersmeny som övergår till drinkar in på småtimmarna.

Ännu en nyhet för Hotel Flora är deras champagnebar, som öppnar i hotellets lobby hösten 2022.

Vad vill ni erbjuda era gäster på Hotel Flora och Södra Larm?
– En plats att bo, arbeta, mötas och framförallt äta och må gott. Här ska finnas utrymme för att vara kreativ och ha kul under ett och samma tak, mitt i staden, avslutar Carina.