Sparris-bonanza på Barsac

Vad vore våren utan grönt? Klorofyll som fullkomligt expolderar bland knoppar och primörer. För att hylla just en av vårens kanske främsta primadonnor bland primörer bjuder Barsac in till två dagar i slutet av april, helt tillägnade sparrisen. Helt vit denna gång!

Hos gemytliga kvarterskrogen Barsac är det ingen hemlighet att mat och vin alltid noga paras ihop för en härlig helhetsupplevelse. Detta tillfälle, hyllande den vita sparrisen, är inget undantag.

Under fyra serveringar, där den vita sparrisen står i centrum, serveras fyra olika viner för att matcha de blekgula delikatesserna. Menyn inleds på klassiskt vis där kokt vit sparris serveras tillsammans med löjrom och hollandaise. Därtill serveras en Franken Wurzburger Silvaner 2020 Juliusspital.

Därefter blir det vit sparrissoppa med pilgrimsmussla följt av råstekt vit sparris med kycklingballotine och tryffelsås. Avslutningsvis bjuds det på en vit sparrisglass, vaniljkokt sparris och rabarber medan det i glaset serveras en Burgenland beerenauslese 2017 Umathum.

Middagen bokas via mail till [email protected].