Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Barsac

5,0
4 betyg
Redigera Barsac

Vin, mat och kontinentala influenser, det står i centrum för restaurangen och vinbaren Barsac på Viktoriagatan. Här hittar du en modern kvarterskrog med en stor bardisk där du kan slinka in för att ta ett glas och en bit mat, eller gå på vinprovning.

Barsac är stället för alla vinälskare. Här möts man av fransk bistroinredning, schackrutigt golv och vinflaskor som står uppradade på hyllor längs väggarna. Rakt innanför entrén finns restaurangens centrala mittpunkt, baren, där det serveras en mängd olika viner på glas och över 500 viner på flaska. Man erbjuder även utvalda ölsorter, destillat och lokalrostat kaffe att sippa på. Den som vill kan kombinera drycken med tilltugg som ostar och charkuterier. Det går även bra att slå sig ner och äta vid ett eget bord.

Menyn består av utvalda rätter med influenser från Sydeuropa, men restaurangen har även en förkärlek för svensk husmanskost. Kombinera din dryck med något klassisk och rustikt, eller beställ in en chark- eller ostbricka att tugga på. Du som är sötsugen hittar även efterrätter att festa loss på. Utöver att servera mat och dryck arrangerar Barsac även vinprovningar och temamiddagar. Det går även att skräddarsy en vinprovning med teman som exempelvis ost- och vinprovning, italienska viner eller Pinot Noir-provning.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
12 feb 2018

Favoritställe! Är så tacksam över att få bo i närheten av Barsac, alltid lika trevligt och mysigt att gå dit på middag eller bara för ett glas vin. Bästa personalen, sjukt mycket bra viner och testa gärna deras vinprovning! ✨

16 aug 2021

Rekommenderas starkt, detta är en av de bästa vinbarerna i Göteborg! Min fru och jag försöker alltid återkomma hit när vi får möjlighet. Riktigt god mat, helt fantastisk vinlista och människorna som arbetar här är otroligt duktiga och pr... Visa hela »

5 feb 2022

Så otroligt gott och trevligt och fantastiska viner.

2 maj 2021

Riktigt bra vinbar med god, vällagad och prisvärd meny. Vinlistan är fantastiskt, man kan även lyckas hitta lite äldre årgångar.

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.