Temakväll med vin och mat på Riccardo Cibo E Vino

Vad vore sensommaren utan grönt? Lika viktigt som det är att tillaga grönsaker och skogens guld korrekt är det att se till hur smakkombinationerna ter sig med vin. Med handfasta tips blir uppgiften både roligare och bättre, speciellt i händerna på människor som förstår matematiken.

Hos gemytliga kvarterskrogen Riccardo Cibo E Vino i centrala Göteborg är det ingen hemlighet att mat och vin alltid noga paras ihop för en härlig helhetsupplevelse. Ägaren Riccardo Righi har därför under den senaste tiden arrangerat ett gäng temadagar och satsar nu på den gröna, vegetariska menyn – som alltid har en italiensk touch.

Den 25 augusti kommer Riccardo, med extra sällskap, hålla i en vinprovning där det serveras fyra olika viner för att matcha den betänkta tapasmenyn. Menyn inleds med en klassisk piadina med getost, mandelsmör och karamelliserade fikon. Därefter följer "Rice rock" med sauterade färska kantareller, sedan en "falsk tomat" och "Sardinsk Pecorino" med karamelliserade jordgubbar i Ripassovin. För att runda av kvällen serveras pocherat ägg med stekt vårlök och till sist aubergine-köttbullar med rökt scamorza-ost.

Drycken som serveras är från Veneto i nordöstra Italien och går under Asolo extra dry Prosecco Superiore DOCG, Cartizze DOCG, Corvina 2015 Antolini och Ripasso 2016 Corte San Benedetto.

Middagen har enbart tolv platser och bokas på [email protected] eller 073-99 33 167. Håll koll på sociala medier för fler spännande kvällar i höst.