Foto: Huffington Post Foto: Huffington Post

Här hittar du Göteborgs bästa yogaställen

Stressad, mycket på jobbet, spända axlar? Med lite träning kan du få ordning på det mesta, både vad gäller kropp och knopp. Yogan är känd för att hjälpa dig komma till rätta med bland annat andning och rörlighet, vilket kan komma väl till pass för oss som annars mest löper runt i ekorrhjulet. Satsa på ett välkänt gym för ett pass "light-yoga", eller besök en av stans mer utpräglade shalas, yogasalar, för en mer djupgående upplevelse. Nedan visar vi vägen till bra ställen där du kan träna yoga i Göteborg.

Innehållsförteckning
 1. Yogastudios i Göteborg
  1. Ashtanga Yogashala Göteborg – Yoga-upplevelser extra allt
  2. Yogastudion – Dynamiskt välbefinnande
  3. Studio Linnégatan Fem – Yoga med personliga mål
  4. Soul Yoga Göteborg – Själfullt
  5. Brännö YogaStudio – Finn lugn och styrka i naturnära skärgårdsmiljö
  6. Yoga Chandra – Lugnt flow
  7. Pilates Complete – Hitta formen i Göteborgs gamla korsettfabrik
  8. Göteborgs Yoga Centrum – En av Sveriges första yogastudios
  9. Hot Yoga West – Svetta dig till bättre form
  10. Balansyoga – Träning och kontemplation i Origohuset
 2. Yoga på gym
  1. Skönhetsfabriken – Hitta harmoni i familjär miljö
  2. Hagabadet – Yoga i Göteborgs gamla badanstalt
  3. Sats – City-yoga för alla
  4. Friskis & Svettis – Folkligt och tillgängligt

Yogastudios i Göteborg

Ashtanga Yogashala Göteborg

Hemsida

Yoga-upplevelser extra allt

På en tvärgata till Linnégatan ligger denna undangömda studio med familjär feeling. Här tar du, precis som det låter, ashtangaklasser, från nybörjarnivå till avancerade. Låna matta eller köp din egen på studion. Olle leder de flesta av klasserna.

 • Typ av yoga: Ashtanga från nybörjarnivå till avancerade klasser, mindfullness och lärarutbildningar

Yogastudion

Hemsida

Dynamiskt välbefinnande

Här hittar du en stor bredd av främst kundaliniyoga, en form av yoga där kroppen får sig en ordentlig genomkörare. Gravidyoga, olika typer av ayurvediskt inriktade kurser samt lärarutbildningar är en del av vad studion erbjuder. Missa inte att ta chansen att lära dig laga ayurvedisk mat genom en av ställets workshops som avslutas med gemensam måltid.

 • Typ av yoga: Kundalini, gravidyoga, medicinsk yoga, paryoga för gravida, workshops och utbildningar i bland annat Gong

Studio Linnégatan Fem

Hemsida

Yoga med personliga mål

Från porten i sekelskifteshuset mitt på Linnégatan hittar du denna kombinerade yogastudio och friskvårdsanläggning. Förutom olika yogaklasser, personlig träning och workshops, kan du testa detox och få coaching. Hitta ditt inre lugn med hjälp av en meditationskurs och kombinera med en stärkande kurs i handstående.

 • Typ av yoga: Klassisk yoga, deep meditation yoga, 100% Handstand

Soul Yoga Göteborg

Själfullt

När din själ ska ha sitt finns det ett bra ställe att gå till. På Soul Yoga Göteborg erbjuder man ett flertal olika yogaklasser, bland annat kundaliniyoga, meditation, mediyoga, yinyoga, restorative yin och gongavslappning. Du väljer mellan hela kurser, en spontan drop-in eller varför inte gå en själfull workshop?

 • Typ av yoga: Kundaliniyoga, meditation, mediyoga, yinyoga, restorative yin och gongavslappning

Brännö YogaStudio

Hemsida

Finn lugn och styrka i naturnära skärgårdsmiljö

Bara 20 minuters båtresa från Långedrag ligger skärgårdsidyllen Brännö. Hit kan du komma för att, i unik och avkopplande inramning, hitta både fysisk och mental balans. Studion erbjuder både längre kurser och helgpaket, och här är det främst den lite tuffare typen av yoga som gäller. Frisk luft i lungorna och saltstänk får du på köpet.

 • Typ av yoga: Lyengaryoga och hathayoga, workshops och kurser

Yoga Chandra

Hemsida

Lugnt flow

I Bagaregården, i stans östra del, håller yogaläraren, mindulnessinstruktören och hälsoutvecklaren Johanna i den lilla shalan Yoga Chandra. Inriktningen är lugnt hathaflow och yinyoga, och således möts du av yinyoga-kurser, yoga nidra samt olika typer av behandlingar.

 • Typ av yoga: Hathaflow och yinyoga

Pilates Complete

Hemsida

Hitta formen i Göteborgs gamla korsettfabrik

För den som vill ha en modern och lekfull variant av yoga, kan Global Yoga vara ett alternativ. I ställets unika och ljusa shalas får du möjlighet att utöva yoga som både stärker självkänslan och bygger upp din fysiska styrka. Här är man snabba med att plocka upp det senaste träningstrenderna, och förutom yoga och pilates kan du till exempel ge dig i kast med träningsformen Barr.

 • Typ av yoga: Global Yoga, kontaktyoga, yogawings, Garuda, Barr och Fascia Flow

Göteborgs Yoga Centrum

Hemsida

En av Sveriges första yogastudios

På Göteborgs Yoga Centrum har göteborgarna kunnat utöva yoga i över 25 år. Studion låg tidigare i området kring Kronhusbodarna, men bytte lokaler 2019. På studion är det främst den något mer fysiskt ansträngande lyengaryogan som gäller, både för nybörjare och vana utövare. Stället erbjuder flera klasser om dagen.

 • Typ av yoga: Lyengaryoga, gravidyoga, workshops och retreats

Hot Yoga West

Svetta dig till bättre form

Fyrtio grader varmt, hög luftfuktighet och stora speglar hjälper dig att fördjupa och förbättra din yogaträning. Här finns det gott om plats för ett större antal deltagare, så vill du säkra din favvo-plats bör du vara i god tid innan passet börjar. På anläggningen kan du koppla av i ställets relax-avdelning, både före och efter ditt pass, eller handla yogaprylar i shopen.

 • Typ av yoga: Bikram, yinyoga & vinyasa

Balansyoga

Hemsida

Träning och kontemplation i Origohuset

Testa att använda yoga i medicinskt syfte, som träning eller som avkoppling i kombination med meditation. Här, i Asien-influerade lokaler, erbjuds det mesta inom yoga. Fokus ligger på hatha- och ashtangayoga, och flera av ställets ledare åker på kontinuerliga resor till bland annat Indien för att hålla sig uppdaterade. Här kan du dessutom delta i olika kurser, workshops och få samtalscoachning.

 • Typ av yoga: Hatha, ashtanga, gravidyoga, medicinsk yoga, yinyoga, barnyoga

Yoga på gym

Gym som erbjuder yogaklasser

Skönhetsfabriken

Hitta harmoni i familjär miljö

Skönhetsfabriken har anammat ett holistiskt sätt att se på hälsa och välbefinnande – här erbjuds ett helhetskoncept som får dig att stråla, inifrån och ut. Yogapassen här sker i små grupper där yogainstruktörerna tar sig tid att lära känna dig och förstå dina behov. Yogapassen utmanar och stärker dig både fysiskt och mentalt och är anpassade så att såväl nybörjare som erfarna yogis ska få ut så mycket som möjligt av dem. Yogaklasserna sker i en uppvärmd yogasal.

 • Typ av yoga: Klassisk yoga, anpassad för att passa nybörjare såväl som erfarna yogautövare.

Hagabadet

Hemsida

Yoga i Göteborgs gamla badanstalt

I anläggningens rofyllda och unika salar, hålls en mängd olika yogaklasser från morgon till kväll. För att kunna möta så många olika yogautövares lika många behov, finns här flera ledare och olika nivåer att välja mellan. Testa ett utmanande och svettigt pass i Curmans uppvärmda studio, eller kör ett pass utomhus på badets takterrass när säsongen tillåter. Även Hagabadet Drottningtorget och Hagabadet Älvstranden har många yogaklasser.

 • Typ av yoga: Gravid, senior, hatha, kundalini, vinyasa, utbildningar och nybörjarkurser, yinyoga och mindfullness

Sats

Hemsida

City-yoga för alla

Mitt i Göteborgs innerstad hittar du yoga-träning anpassad för flera slags behov och nivåer. I anläggningens stora och ljusa lokaler kan du utöva mjukare yinyoga, ett utmärkt sätt att varva ned. Här finns även betydligt mer ansträngade former att ge sig i kast med, såsom Yoga for Athletes och Ashtanga Yoga. Anser du dig tillhöra sorten som är "för stel för yoga", finns det alternativ även för dig. Alltså inga undanflykter.

 • Typ av yoga: Ashtanga, yinyoga, gravidyoga, Gravety, Yogalates och Yoga for Athletes

Friskis & Svettis

Hemsida

Folkligt och tillgängligt

Mittemot Göteborgs domkyrka tränar du yoga på din nivå. Här ligger den spegelförsedda salen högst upp i anläggningen, med gott om ljusinsläpp via de generösa takfönstren. Passen är populära, så missa inte att boka in dig i god tid. Å andra sidan finns det massor av tillfällen till yoga på de flesta av föreningens anläggingar runt om stan. Som medlem har du tillgång till samtliga ställen.

 • Typ av yoga: Hatha, Yoga Energy, Yoga Soft

Extratips

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;