Skönhetsfabriken Skönhetsfabriken

Guiden till gym i Göteborg

Vi vet alla att aktivitet och träning kan ge ett friskare, längre och lyckligare liv. Gymmet har för många kommit att bli ett andra hem och en plats för att fylla på energidepåerna. I Göteborg finns ett stort antal gym, både de som hör till de större kedjorna men också mindre, privata aktörer. I den här guiden har vi samlat olika typer av gym, så oavsett om du är sugen på att ta ut dig helt med skräddarsydda lösningar tillsammans med personliga tränare, gå på gympa eller utveckla din yoga så hoppas vi att du hittar något som passar just dig. Här är guiden till bra gym i Göteborg.

Innehållsförteckning
 1. Bästa gymmen i Göteborg
  1. Skönhetsfabriken – Samlingsplats
  2. Friskis & Svettis – Prisvärt gym med stort utbud
  3. LB Movement – Styrka och rörlighet
  4. Gympro – Skräddarsydd träning
  5. Hagabadet – Spa, gym och yoga i ett
  6. Sats – Stort utbud och specialkoncept
  7. Fysiken – Klättring, crossfit och kurser
  8. Nordic Wellness – Träning anpassad för alla i familjen

Bästa gymmen i Göteborg

Skönhetsfabriken

Samlingsplats

I det gamla posthuset, under samma tak som Clarion Hotel Post, huserar Skönhetsfabriken, som vill samla allt för hälsa och välbefinnande på ett och samma ställe. Lokalerna är stora med naturligt ljusinsläpp och bjuder på både gym, loungeområde och spa- och relaxavdelning. På gymmet kan man köra gruppass, dessa ingår i medlemskapet men det går även att köpa klippkort. Om man är en grupp, från exempelvis samma företag, erbjuds en egen gruppträning tillsammans med en PT.

Friskis & Svettis

Hemsida

Prisvärt gym med stort utbud

Friskis & Svettis är en klassiker som gjort mycket för mångas välmående under lång tid. Utöver den klassiska Friskis-gympan erbjuds ett stort utbud av olika träningstyper, allt från dans och yoga till konditionsträning utomhus och högintensiva styrkepass. Runt om i Göteborg finns 14 anläggningar, som alla erbjuder träning till schyssta priser.

LB Movement – Gym
LB Movement
LB Movement – Gym
LB Movement
LB Movement – Gym
LB Movement
LB Movement – Gym
LB Movement
LB Movement – Gym
LB Movement
LB Movement – Gym
LB Movement
LB Movement – Gym
LB Movement
LB Movement – Gym
LB Movement
LB Movement – Gym
LB Movement
LB Movement – Gym
LB Movement

LB Movement

Styrka och rörlighet

LB Movement i Krokslätt erbjuder både massage och träning för att förebygga skador och skapa styrka och rörlighet i kroppen. Här kan du bland annat boka in rörelsecoaching, gruppträning och gravidträning. I studion används hjälpmedel som ribbstol, pilatesboll, yogamattor och gummiband för att jobba med kroppen som motstånd.

Skräddarsydd träning

På Gympro är det personliga ledordet i all träning och behandling. De olika paketen bygger på hälsoutveckling och är något för den som dedikerat vill gå in för specialanpassad träning. Av teamet på Gympro erbjuds en helhetssyn och ett skräddarsytt upplägg för kost och träning för var och en. Att förbättra sin hälsa är målet, och hjälpen på vägen dit sker både på plats i studion och via träning online. Utöver personlig träning och kostupplägg får man även hjälp med kroppsmätningar och startkit med kosttillskott.

Hagabadet

Hemsida

Spa, gym och yoga i ett

Hagabadet i Haga har agerat plats för bad och tvagning för göteborgarna sedan 1800-talet. Den anrika badanstalten har renoverats varsamt för att behålla sin ursprungliga charm. Numera har Hagabadet dessutom ynglat av sig och har två anläggningar till, en nära centralen och en på Lindholmen. På alla tre anläggningarna erbjuds både gym och spa. Här finns ett brett utbud av klasser, allt från lugn yinyoga till hårda muskelpass, liksom avkopplande pooler och spadelar som ger ro till kropp och själ.

Sats

Hemsida

Stort utbud och specialkoncept

På Sats Kompassen kan man specialdesigna sitt medlemsskap utifrån hur man helst vill lägga upp sin träning. På de olika anläggningarna i Göteborg finns ett träningsutbud som bland annat inkluderar gruppträningar, personlig träning, uteträning och bootcamp samt skräddarsydda träningskoncept. Sats erbjuder även online training, som ger möjligheten att träna var som helst.

Klättring, crossfit och kurser

Fysiken finns numera på tre platser runtom i Göteborg. Konceptet är enkelt – man ska få mycket träning för pengarna. För den som vill träna pass finns bland annat crossfit, bodycombat, bodypump och cykelpass. Till Fysiken hör också Klätterlabbet och för den som blivit frälst på klättring finns bland annat klätterkurser. Fysiken håller även kurser för den som vill fördjupa sina kunskaper i styrketräning. För studenter och pensionärer har Fysiken särskilt förmånliga priser.

Nordic Wellness

Hemsida

Träning anpassad för alla i familjen

Nordic Wellness är en av landets största aktörer när det kommer till gym och friskvård. I Göteborg finns ett stort antal klubbar på olika platser i stan. De är olika till storlek och utbud, men utöver kvalitativt utrustade gym så erbjuder Nordic Wellness även gruppträning, utomhusträning, särskild träning för barn och unga samt för äldre. För den som reser mycket finns medlemsskap som ger tillgång till alla klubbar i Sverige.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta