Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Du har utan tvekan sett hotellet från utsidan. Detta ståtliga praktverk, beläget mitt emot Kopparmärra, är på samma gång futuristiskt och storartat klassiskt. Insidan? Om möjligt ännu mer häpnandsväckande.

Nej, Avalon är knappast ett genomsnittligt vanligt hotell. Hit kommer man inte för att sova och duscha, utan för att leva, bo och andas ut. Ett arkitektoniskt smyckeskrin att koppla av och ladda upp i. För att verkligen ta till sig alla faciliteter och originiella detaljer på Kungstorget nio krävs mer än bara en sömnig snabbvisit. Checka in så tidigt som möjligt och dra ut på utcheckningen så långt du bara kan.

Feng Shui är en över 3000 gammal kinesisk lära som menar att vi påverkas av allt runt omkring oss. Detta har Avalon tagit fasta på och resultatet är en rumslig harmoni som vanligtvis är ett sällsynt inslag i hotellmiljöer. Dofter, ljud, ljus och inte minst inredning spelar en central roll, och hotellet är uppenbarligen inrett av flera - estetiskt bevandrade - par ögon. Ta fasta på detaljer som det porlande och välkomnande vattnet i entrén, eller det faktum att vassa hörn har rundats av för att på så sätt få en snällare inredning.

Rummen är indelade i sex kategorier där det som skiljer dem är storleken och karaktären. Har du ett par extra mynt i din resekassa kan sviten på 56 kvadratmeter med eget gym, öppen spis och en stark närvaro av Arne Jacobsen vara en väl värd investering, inte minst för ditt själsliga välbefinnande.

Siktar du mot högre höjder (vilket vi förutsätter) bör du inte missa ett besök på takterassen. Från poolen med genomskinlig botten som sticker ut ett par meter från fasaden har utsikten över Göteborg troligtvis aldrig varit vackrare.

Och så slutligen, konstsamlingen. Eftersom ett besök på Avalon i mångt om mycket påminner om att gå på museeum, förtjänar hotellets känstnärliga prägel egentligen en egen artikel. Bland de representerade konstnäerna hittar vi fotografen Martin Parr, Ernst Billgren och Pablo Picasso (!).

Se även: Avalon Restaurang

Användarbilder på Avalon Hotel Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

√Ąrlighet varar l√§ngst!

Avbryt
14 jun 2015

Jag har bott här många gånger och alltid blivit mycket nöjd. Skönt bemötande, bra rum och ofta har de även uppgraderat mig. Poolen är underbar på sommaren och läget är perfekt. Riktigt bra frukost också, kul att de erbjuder en hel skå... Visa hela »

2 jun 2015

Vet inte var jag ska börja. Hit återkommer jag ofta, och jag är alltid mer än nöjd. Det där med att sitta i en hotell-bar är en fantastisk känsla, och här vet man hur man ska lyfta den känslan.

Personalen är grymt slipad, vänlig o... Visa hela »

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.