Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

1889 uppfördes vad som sedermera skulle bli Elite Plaza Hotel. Mer än en byggnad är ett palats den rätta beskrivningen av detta femstjärniga hotell.

På Västra Hamngatan 3 ligger vad som kan vara den vackraste byggnaden vår stad kan stoltsera med. Även på insidan. De vackra stuckaturtaken och mosaikmönstrade golven bryts av med samtida konst och design. Förutom drygt hundra rum hittar du här en rad salar, var och en av dem med sin karakteristiska prägling. Även om du inte bokar någon av dem för en privat tillställning så är de värda att om så bara ta en kortare snabbtitt på. Till exempel Maharadjasalen, som med sitt kulturminnesklassade tak för tankarna till ett hinduistiskt slott.

Elite Plaza är överlag en plats där man gärna vänder blicken antingen flera meter upp eller ner i golvet. Mitt fotografiskt skolade öga beklagar att jag inte tagit med mig en kamera under min vistelse här. Vitt spridda tidsepoker finns här representerade, och rent rumsligt påminner Elite mer om ett konstmuseum än ett hotell.

På hotellets egen fisk- och skaldjursrestuarang Swea Hof äter du gott med råvaror hämtade från vår egen västkust. Som hotellgäst förfogar du över bottensvåningen gymavdelning, men du har också fritt inträde till systerhotellet Elite Park Avenues högklassiga spa.

 

Användarbilder på Elite Plaza Hotel Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
25 jan 2018

Här har jag bott många gånger och det är alltid oklanderligt bra. Fina rum, sköna sängar med bra täcke + kuddar. Stora långa morgonrockar som passar en lång men som jag. Receptionen klankade ner på gymet de själva hade, men det var öve... Visa hela »

30 okt 2015

På Elite Plaza, eller Elite Avenue, bor jag oftast på när jag är i Göteborg och jobbar. Här har dom sköna rum, bra badrum och en bra frukostbuffé. Restaurangen serverar mycket bra fiskrätter med oftast svenska smaker.

2 dec 2015

Att göra ett besök här, gärna under till exempel julshoppingen, är ett sant nöje. Det är en ren dröm att slå sig ned i fåtöljerna, inne i den herrklubbs-liknande baren, och insupa atmosfären med ett glas champagne. Känns lite som att... Visa hela »

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.