Grand Central by Scandic Grand Central by Scandic

Bästa hotellen i city och på Norrmalm

Stockholm har ett rikt hotellutbud i stadens mest centrala kvarter – perfekt för att enkelt kunna smita förbi hotellet under en dag på stan. Dessutom har citykvarteren olika hotell som tillfredsställer de flesta smaker. Här hittar du allt från urbana hotell under jord till eleganta klassisker med sjöutsikt och vackra boutiquehotell. Vi visar vägen till de bästa hotellen i Stockholm city och Norrmalm.

Innehållsförteckning
 1. Bästa hotellen på Norrmalm och i Stockholm city
  1. Miss Clara Hotel – Elegant jugend
  2. Grand Central – Teaterhotell
  3. Clarion – Skandinavisk design
  4. Hotel At Six – Femstjärnigt vid Brunebergstorg
  5. Grand Hôtel – Hotellens kronjuvel
  6. Downtown Camper – Urbant och kreativt
  7. Berns Hotel – Vid Berzelii park
  8. Nobis Hotel – Modern lyx i anrik paketering
  9. Bank Hotel – Lyxig elegans
  10. Lydmar Hotel – Intimt vid vattnet
  11. Hotel Skeppsholmen – En grön oas
  12. Radisson Collection Strand Hotel Stockholm – Sekelskiftespampigt
  13. Haymarket – 20-talspärla
  14. Nordic Light Hotel – Konst i lobbyn
  15. Hobo – Berlin-hippt
  16. Freys Hotel – Personligt och prisbelönt
  17. Hotel Kungsträdgården – Bo kungligt i Kungsträdgården

Bästa hotellen på Norrmalm och i Stockholm city

Miss Clara Hotel

Elegant jugend

Designhotellet Miss Clara huserar i en gammal flickskola från sekelskiftet med vacker art nouveau-stil. Arkitekten Gert Wingårdh och hans team har förvaltat arvet väl och blandat upp originaldetaljerna med tidlösa naturmaterial. Här hittar du även de populära restaurangerna Miss Clara och Giro.

Grand Central

Hemsida

Teaterhotell

I ett av stadens teatertätaste kvarter ligger Hotel Grand Central. New York-vibbar och musik, film och teater sätter prägel på det här signaturhotellet i Scandics regi. Förutom kulturupplevelser har du centralstationen och Hötorget på gångavstånd.

Clarion Hotel Sign – Hotell i city och Norrmalm
Clarion Hotel Sign
Clarion Hotel Sign – Hotell i city och Norrmalm
Clarion Hotel Sign
Clarion Hotel Sign – Hotell i city och Norrmalm
Clarion Hotel Sign
Clarion Hotel Sign – Hotell i city och Norrmalm
Clarion Hotel Sign
Clarion Hotel Sign – Hotell i city och Norrmalm
Clarion Hotel Sign
Clarion Hotel Sign – Hotell i city och Norrmalm
Clarion Hotel Sign
Clarion Hotel Sign – Hotell i city och Norrmalm
Clarion Hotel Sign
Clarion Hotel Sign – Hotell i city och Norrmalm
Clarion Hotel Sign
Clarion Hotel Sign – Hotell i city och Norrmalm
Clarion Hotel Sign
Clarion Hotel Sign – Hotell i city och Norrmalm
Clarion Hotel Sign
Clarion Hotel Sign – Hotell i city och Norrmalm
Clarion Hotel Sign
Clarion Hotel Sign – Hotell i city och Norrmalm
Clarion Hotel Sign

Clarion

Skandinavisk design

Med 558 rum är Clarion Hotel Sign vid Norra Bantorget ett av Stockholms största hotell. Inomhus hittar du skandinaviska designklassiker av bland andra Arne Jacobsen, Bruno Mathsson och Alvar Aalto, och på taket ligger Selma City Spa med en uppvärmd utomhuspool och utsikt över Stockholms takåsar. På bottenplan huserar hotellets restaurang och bar The Social Sign.

Hotel At Six

Hemsida

Femstjärnigt vid Brunebergstorg

Visste du att Brunkebergstorg under 1800-talet var hemvist för Stockholms societet? Torget har i modern tid genomgått en uppfräschning och det lyxiga designhotellet At Six har flyttat hit. Hotellets fem stjärnor återspeglas i allt från den sofistikerade inredningen, signerad London-baserade Universal Design Studio, till servicenivån.    

Grand Hôtel

Hotellens kronjuvel

Det är ingen slump att världsstjärnor brukar föredra Grand Hôtel – det här är kronjuvelen i Stockholms hotellutbud. Det femstjärniga hotellet har lockat gäster sedan 1874 och erbjuder allt man kan förvänta sig av ett hotell på den här nivån.

Downtown Camper

Urbant och kreativt

Vill du bo på ett hotell som främjar kreativitet och gemenskap? Scandics signaturhotell Downtown Camper vid Brunkebergstorg hämtar inspiration från både urbana och naturnära miljöer. Här finns 494 hotellrum i varierande storlek, från mindre rum till sviter, samt den naturromantiska hotellkrogen Campfire och nytänkande möteslokaler.

Berns Hotel

Hemsida

Vid Berzelii park

Mytomspunna Berns salonger inhyser restaurang, nattklubb och hotell. Det sistnämnda klassas som ett boutiquehotell och flera av de väldesignade rummen har franska balkonger. Härifrån har du det mesta som Stockholm har att erbjuda inom räckhåll.

Nobis Hotel

Hemsida

Modern lyx i anrik paketering

Lyxhotellet Nobis huserar i två 1800-talsbyggnader vid Norrmalmstorg. Designtrion Claesson Koivisto Rune står för den eleganta inredningen och det här är en bra utgångspunkt för den som vill unna sig ett härligt dygn eller två i huvudstaden tack vare närheten till Nybrokajen och stadens flådigare shoppingstråk.

Bank Hotel

Lyxig elegans

Stureplansgruppens första hotell ligger på Blasieholmen inhyst i en vacker gammal banklokal. Här ryms en restaurang och tre barer varav en med två terrasser på byggnadens tak. Atmosfären andas lyx rakt igenom och det centrala läget är perfekt för den som vill ha nära till allt.

Lydmar Hotel

Hemsida

Intimt vid vattnet

Mittemot Stockholms slott på anrika Blasieholmen ligger Lydmar. Hotellet är känt för sina konstutställningar, musikspelningar och sin avslappnade atmosfär, men förstås också för sitt läge vid vattnet. Är vädret fint kan du antingen slå dig ner på pation framför hotellentrén eller på terrassen.

Hotel Skeppsholmen

En grön oas

Är du på jakt efter en grön oas mitt i city är Skeppsholmen och hotellet med samma namn ett hett tips. I ett historiskt hus från sent 1600-tal ligger hotellet som, liksom syskonhotellet Nobis, är inrett av arkitekterna Claesson Koivisto Rune. Här har man grönska, museer och Stockholms inlopp bokstavligen runt knuten.

Radisson Collection Strand Hotel Stockholm

Sekelskiftespampigt

En pampig fasad klädd med gröna klätterväxter, ett maffigt torn och ångbåtarna framför – klassiska Radisson Blu Strand Hotel drar blickarna till sig. Hotellet byggdes 1912, men 2017 påbörjades en varsam renovering. Här har många filmstjärnor tillbringat sina Stockholmsvistelser genom åren och atmosfären lockar även många stockholmare.

Haymarket

20-talspärla

Scandics 20-talsinspirerade signaturhotell Haymarket ligger i gamla PUB mitt på Hötorget. Här jobbade Greta Garbo en gång i tiden och filmstjärnan har inspirerat till såväl den glamourösa art deco-inredningen som hela känslan på hotellet. Med restaurang, bar, café och olika evenemang är hotellet en livfull mötesplats för både stockholmare och turister.

Nordic Light Hotel

Hemsida

Konst i lobbyn

På Vasagatan ligger designhotellet Nordic Light som bland annat stoltserar med en ekologisk frukostbuffé och ett samarbete där konstnärer använder hotellets lobby som ateljé. Ett skandinaviskt cityhotell med nära till allt.

Hobo

Berlin-hippt

Coolt, urbant och otroligt centralt – så kanske man kan sammanfatta Hobo vid Brunkebergstorg. Sedan torget fick sig ett ansiktslyft har den här väldigt centrala men lite undangömda delen av city blivit en riktig happening. Hobo är inrett av samma designbyrå som står bakom flera hypade hotell i Berlin och det märks på den hippa, men samtidigt avslappnade, atmosfären. 

Freys Hotel

Hemsida

Personligt och prisbelönt

Omringat av de stora hotellkedjorna står Freys Hotel stadigt på Bryggargatan, en liten sidogata till Vasagatan. Hotellet vill fungera som en plats att pusta ut på, oavsett om du tillhör ett konferensgäng, reser i affärssyfte eller turistar. Här hittar du personligt inredda hotellrum som uppskattas högt av gästerna – så pass att Freys vann Tripadvisors Travellers' Choice 2022.

Hotel Kungsträdgården

Hemsida

Bo kungligt i Kungsträdgården

Hotel Kungsträdgården erbjuder en unik och kunglig hotellvistelse alldeles intill Kungsträdgården i centrala Stockholm. Byggnaden har anor från 1700-talet och har renoverats varsamt för att vara ett modernt hotell med gustaviansk arkitektur. Här finns också Brasserie Makalös, en fransk restaurang med en av Stockholms mest unika matsalar.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;