Blique by Nobis Blique by Nobis

Bästa hotellen i Vasastan

I Vasastan hittar hotellgästen allt från storskalig elegans till urbana budgetalternativ. Stadsdelen, som breder ut sig från Norra Bantorget hela vägen bort till Norrtull och separeras av Karlbergskanalen i söder och Valhallavägen i norr, bjuder på stor variation. Flera hotell i Vasastan är små, personliga och unika i sitt slag. Varför inte utforska hotellutbudet i din egen stad en natt eller två, eller bekanta dig med Vasastan när du besöker huvudstaden nästa gång?

Innehållsförteckning
 1. Vasastans bästa hotell
  1. Blique – Populär takterrass
  2. Stallmästaregården – Unik idyll
  3. Elite Palace Hotel – Bra kommunikationer
  4. Hotel Hellsten – Jazzigt och färgstarkt
  5. Hotel Birger Jarl – Specialdesignade rum
  6. Rex Hotel – Gammalt möter nytt
  7. Ruth Stockholm – Ett av få boutiquehotell
  8. Best Western – Mitt i Vasastan
  9. Freys Hotel – Nära till pulsen

Vasastans bästa hotell

Blique

Populär takterrass

Blique by Nobis öppnade våren 2019 och blev snabbt ett populärt tillhåll för sina väldesignade hotellrum, trevliga restauranger och den soliga takterrassen. Lyxig design och arkitektur genomsyrar hela hotellet vars rum är unikt ritade av Wingårdhs arkitekter.

Stallmästaregården

Hemsida

Unik idyll

Klassiska Stallmästaregården i regi av Nobisgruppen är en liten oas vid innerstans utkant. Det intima boutiquehotellet och värdshuset med 49 rum har en idyllisk och unik plats strax intill Kungliga Hagaparken, med utsikt över Brunnsviken. Byggnaderna har hundraåriga anor, men idag erbjuder Stallmästaregården allt den moderna resenären kan önska sig.

Elite Palace Hotel

Hemsida

Bra kommunikationer

Fyrstjärniga Elite Palace Hotel ligger lägligt i Vasastans lugna kvarter men fortfarande precis vid innerstadens utkant. Här har du flygbussarna och pendeln precis utanför dörren. Palace stoltserar med moderna rum samt både restaurang och gastropuben The Bishop's Arms i samma byggnad.

Hotel Hellsten

Jazzigt och färgstarkt

Hotel Hellsten har en kosmopolitisk och konstnärlig atmosfär. Inredningen vittnar om inspiration från andra kontinenter med starka, varma färger och många spännande, antika möbler och föremål. Det konstnärliga omfamnas bland annat genom regelbundna jazzkvällar på hotellet. Adressen? Hotellet ligger centralt i lugna kvarter på Luntmakargatan, parallellt med Sveavägen.

Hotel Birger Jarl

Hemsida

Specialdesignade rum

En bit bort på långa Birger Jarlsgatan ligger hotellet namngivet efter stadens grundare. Rummen på Hotel Birger Jarl är designade av erkända arkitekter och formgivare och har därför olika karaktär. Vill du helst sova i Mr Glad, Ungdomlig utstrålning eller varför inte Svenskt Tenn-sviten?

Rex Hotel

Hemsida

Gammalt möter nytt

I ett hus från 1866 på Luntmakargatan ligger Rex Hotel, ett hotell riktat till den moderna resenären som söker en funktionell miljö i centrala Stockholm. Husets ålder återspeglas bland annat i de breda golvplankorna i gatuhusets rum, men man har fört in stilen i nutiden tack vare moderna, skandinaviska möbler.

Ruth Stockholm

Ett av få boutiquehotell

I hörnet Surbrunnsgatan-Döbelnsgatan huserar boutiquehotellet Ruth i Hotell Hanssons gamla lokaler. Här hittar du både locals och turister i byggnaden, som förutom hotell också har en bar och lounge. Designduon bakom Hippo-Ray, Jonathan Söderblom och Nina Kullberg, har specialritat de flesta möblerna och snickerierna för hotellet, där tanken är att det ska kännas som att komma hem till någon.

Best Western

Mitt i Vasastan

Trestjärniga Best Western at 108 ligger mitt i Vasastan, precis intill Stadsbiblioteket. I de två ståtliga 1900-talsbyggnaderna hittar du 90 hotellrum som har renoverats för att möta dagens moderna hotellgäster. I hotellet finns även en cocktailbar.

Freys Hotel

Nära till pulsen

Med centralt läge nära Drottninggatan, ombonade hotellrum och en mysig takterrass, är Lilla Rådmannen ett uppskattat hotell sedan starten 1997. Som gäst på hotellet har man dessutom rabatt på notan på systerkrogen Belgobaren.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;