De bästa hotellen i Gamla stan

Hotell Reisen

Hemsida

Gammalt kaffekvarter

Uppkallat efter holländaren Fredrik Reiss, som på 1750-talet drev kaffehus på Skeppsbron, är kvarteret där Hotel Reisen ligger lika mycket av en mötesplats idag som då. Många av de 144 rummen har härlig utsikt över Strömmen och Skeppsholmen. Här finns även en prisad cocktailbar samt restaurang.

Victory Hotel

Hemsida

Personligt

Tillsammans med Lady Hamilton och Lord Nelson utgör Victory en hemtrevlig trio i Gamla stan under namnet Collector's Hotels. Hotellen har samma ägare som flera av stadsdelens omtyckta restauranger och barer – Djuret, Flickan och Tweed för att nämna några. Victory utmärker sig som lite lyxigare och med större rum än de andra två systerhotellen.

Lady Hamilton Hotel

Hemsida

Romantik vid slottet

Ett stenkast från slottet ligger Victory Hotels systerhotell Lady Hamilton, en pärla med intim atmosfär och rum med takbjälkar, dalamålningar och unika antikviteter. Boka en afternoon tea eller ta ett dopp i den historiska brunnen inne på relaxavdelningen.

Lord Nelson Hotel

Hemsida

Maritimt tema

Collector's hotell Lord Nelson är Sveriges kanske smalaste hotell med sina sex meter, och uppkallat efter den engelske amiralen Lord Nelson. Rummen har fått namn efter antika skepp och rummen är inredda med skeppsgolv, båtventiler och båtmodeller. Den maritima inredningen ger mer en känsla av att befinna sig ombord till sjöss än mitt i Stockholms pulserande turiststråk.

Mälardrottningen Hotel & Restaurang

Hemsida

Sov till sjöss

Guppande i Riddarfjärden bjuder Mälardrottningen på en annorlunda hotellupplevelse. Här sover du nämligen på ett fartyg från 1924. Ombord finns 61 hytter i olika storlek med fönster som antingen vetter mot Riddarholmen (där båten ligger förankrad) eller ut mot Mälaren och Söders höjder. Här finns även en restaurang med uteservering.

Hotel Sven Vintappare

Hemsida

Ljust och gustavianskt

Sven Vintappare bjuder på en autentisk hotellupplevelse i ett hus från 1607. I början av 2000-talet renoverades rummen i klassisk stil med gustavianska inslag. I huset ryms sex dubbelrum och en svit. Frukost och wifi är alltid inkluderat i rumspriset.

Den Gyllene Geten

Hemsida

12 unika rum

Vid Stortorget har ett palats från 1600-talet byggts om till ett litet, intimt hotell. På Gyllene Geten, eller The Golden Goat som de själva kallar sig, finns 12 rum som alla har sin unika prägel. Alla rum är försedda med wifi, tv och kylskåp.

Hotell Skeppsbron

Under jorden

Hotell Skeppsbron är ett mindre och intimt hotell med endast 10 rum med bästa läget på Skeppsbron. Här bor du i underjordiska valv precis vid slottet med gångavstånd till både city och Södermalm, för ett plånboksvänligt pris. Båtarna som går precis utanför hotellet kan ta dig till flera härliga utflyktsmål.

Castle House Inn

Hemsida

Pampig slottsgranne

De närmare hundra rummen i detta 3-stjärniga hotell, beläget i hjärtat av Gamla stan, är unikt inredda varav flera med pampiga himmelsängar, kristallkronor och stora fönster ut mot de slingriga kullerstensgatorna. Hotellet har ingen egen restaurang, men en kontinental frukost samt en snackbar finns att tillgå, samt Gamla stans breda utbud av mat och dryck alldeles runt hörnet. 

Hotel Gamla Stan

Hemsida

Historiens vingslag

Beläget på Skeppsbron, med en oslagbar utsikt över Saltsjön, ligger Hotel Gamla Stan i en historisk byggnad från 1670. Här ryms 81 nyrenoverade rum som alla är unikt inredda med färger, mönster och tapeter som är inspirerade av 1600-talet.

Scandic Gamla Stan

Hemsida

Charmiga rum

Scandics hotell i Gamla stan ligger på Lilla Nygatan, nära till både hyllade restauranger och tunnelbanan. När man lämnar de kullerstensbeklädda gatorna hittar man 52 personligt inredda rum i klassisk stil med mönstrade tapeter och antika möbler. Liksom på alla Scandics hotell kan man vänta sig en trevlig frukostbuffé, här uppdukad i den lilla frukostmatsalen. 

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;