Clarion Hotel Amaranten Clarion Hotel Amaranten

Bästa hotellen på Kungsholmen

Kungsholmen är en ö som ligger förvånansvärt centralt i Stockholm. Från stadsdelens östra och centrala kvarter är det endast en kort promenad till city och Stockholms centralstation. Hotellutbudet på Kungsholmen är inte särskilt stort men sträcker sig ändå från charmiga, annorlunda boenden till lyxiga, nyrenoverade komplex. Här finns ett selektivt urval som erbjuder något för alla – vi visar vägen till Kungsholmens bästa hotell.

Innehållsförteckning
 1. Kungsholmens bästa hotell
  1. Clarion Hotel Amaranten – 60-talsflärd
  2. Courtyard by Marriott Stockholm – Strålande utsikt
  3. First Hotel Fridhemsplan – Bra kommunikationer
  4. Connect Hotel City – Garage i huset
  5. Hotell M/S Monika – Sov på vatten

Kungsholmens bästa hotell

Clarion Hotel Amaranten

Hemsida

60-talsflärd

Ikoniska Amaranten byggdes i slutet av 60-talet och ingår idag i Clarions hotellkedja. Husets interiör förnyades 2016 när arkitektbyrån Tengbom fick i uppdrag att ge hotellet en modern förvandling som flörtar med husets ursprungliga 60-talsflärd. Här hittar man även Kitchen & Table och Tap Room, båda framtagna i samarbete med stjärnkocken Marcus Samuelsson.

Courtyard by Marriott Stockholm

Strålande utsikt

Med utsikt över Rålambshovsparken och Mälaren erbjuder Courtyard Marriott flera hundra hotellrum och stora fönster. Hotellet är modernt inrett och har ett fitness-center som håller öppet dygnet runt. Vill man ta sig in till city längs Norr Mälarstrand finns cyklar att hyra, och vill man hellre stanna i samma byggnad finns restaurangen Björk Bar och Grill i huset.

First Hotel Fridhemsplan

Bra kommunikationer

First Hotel ligger precis vid Fridhemsplan och har gångavstånd till både Norr Mälarstrand och Stockholms Centralstation. Dessutom har Fridhemsplan många förbindelser i kollektivtrafiken med både buss och tunnelbana. På rummen hittar man kvalitetssängar från Jensen, LED-TV och nyrenoverade badrum i kakel och marmor.

Connect Hotel City

Hemsida

Garage i huset

Kommer man till Stockholm med bil kan det vara klokt att leta sig ut i stadsdelarna för att hitta hotell med garage. Connect tillhör kategorin som erbjuder parkeringsplats i anslutning till hotellet, men som fortfarande har ett centralt läge nära Sankt Eriksbron. Hotellet har en stor frukostmatsal, nyrenoverad lobby i modern stil samt bistro och bar.

Hotell M/S Monika

Hemsida

Sov på vatten

Vill man uppleva Nordens Venedig sovandes på vattnet kanske skeppet M/S Monika vid Kungsholms strand kan locka. Här sover man i charmiga hytter med maritim inredning på ett fartyg som är över 100 år gammalt. Frukost ingår i rumspriset och sommartid kan man lapa sol från däck och vintertid mysa i allrummet. 

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;