NOFO NOFO

Bästa hotellen på Södermalm

Södermalm tar nästan en hel Stockholmsvistelse att utforska. Här hittar man hotell i alla prisklasser och stilar – gemensamt är att de alla har gångavstånd till Söders myllrande folkliv, restaurangutbud och butiker. Stadsdelens olika områden bjuder på särpräglad stämning och hotellen följer samma linje. Från konstnärliga Mariatorget till lummiga Långholmen – här är Södermalms bästa hotell.

Innehållsförteckning
 1. Bra hotell på Södermalm
  1. Clarion Hotel Stockholm – Något för alla
  2. Hotel Frantz – Stilfullt och bekvämt
  3. Rival – Mitt i konstnärskvarteren
  4. Scandic Malmen – Mötesplats vid Medis
  5. NOFO – För designentusiasten
  6. Hellstens Glashus Hotell – Gammalt möter nytt
  7. Hotel Hornsgatan – Gemytligt
  8. Scandic Sjöfartshotellet – Med maritimt tema
  9. Hilton Stockholm Slussen Hotel – Förträfflig utsikt
  10. Långholmen Hotell – Fängslande upplevelse
  11. Hotel Point – Sofo-hotell
  12. Reimersholme Hotel – Mysigt och naturnära
  13. Hotell & Vandrarhem Zinkensdamm – Lugnt och skönt
  14. Hotell Söder – Hemtrevligt
  15. Den Röda Båten – Flytande vandrarhem

Bra hotell på Södermalm

Clarion Hotel Stockholm

Något för alla

Det moderna Clarion-hotellet i Skanstull har allt för turisten, weekendgästen och affärsresenären. Här finns bekväma rum, ljusa lokaler, spaavdelning, restaurangen Eatery Social (signerad Marcus Samuelsson) och närhet till Söders guldkorn. Hit hittar även många stockholmare för att äta eller unna sig ett dopp i poolen.

Hotel Frantz

Hemsida

Stilfullt och bekvämt

Hösten 2019 fick Söder ett nytt boutiquehotell, inhyst i ett 1600-talshus intill Slussen. Här kan man checka in för en både stilfull och bekväm vistelse i unikt inredda rum med sammetsmöbler och badrum i vintagestil. Hotellet har en egen bar och restaurang, och för den som vill upptäcka stan är det nära till allt.

Rival

Mitt i konstnärskvarteren

Uppkallad efter biografen i samma byggnad öppnade Hotel Rival 2003 och kom att kallas Sveriges första boutiquehotell. Positionen intill lummiga Mariatorget och konstnärliga Hornsgatspuckeln bidrar till stämningen, men även hotellets art deco-inredning och utbud av bistro, barer och loungemiljöer präglar atmosfären.

Scandic Malmen

Hemsida

Mötesplats vid Medis

Scandic Malmen är ett namn som är känt i musikkretsar tack vare uppskattade liveframträdanden. Men "Malmen" är intressant ur fler perspektiv än så. Byggnaden intill Medborgarplatsen stod färdig 1951 och betraktas idag som typisk för den modernistiska arkitekturen. Restaurangen, barerna, läget och en barberarsalong i lobbyn gör det här till en självklar mötesplats på Södermalm.

NOFO Hotel – Hotell på Södermalm
NOFO Hotel
NOFO Hotel – Hotell på Södermalm
NOFO Hotel
NOFO Hotel – Hotell på Södermalm
NOFO Hotel
NOFO Hotel – Hotell på Södermalm
NOFO Hotel
NOFO Hotel – Hotell på Södermalm
NOFO Hotel
NOFO Hotel – Hotell på Södermalm
NOFO Hotel

NOFO

För designentusiasten

NOFO är ett trendigt boutique- och designhotell med influenser från såväl Skandinavien som från London, Paris, New York och andra världsmetropoler. Hotellet stoltserar dessutom med en egen restaurang samt en väldigt omtyckt frukostbuffé med lokala delikatesser. Missa inte heller den mysiga innergården på sommaren. År 2019 renoverades NOFO och byggdes ut.

Hellstens Glashus Hotell

Hemsida

Gammalt möter nytt

Liksom sina syskonhotell i Stockholm ligger även Hellstens Glashus i en historisk byggnad. Bakom den höga glasfasaden vid Mariatorget gömmer sig inte längre ett gammalt glasmästeri utan ett personligt hotell med en mix av industriella inslag och modern design. Här ryms 48 rum i olika storlekar samt restaurangen Hellstens Glashus Bar och Restaurang.

Hotel Hornsgatan

Hemsida

Gemytligt

Om man är på jakt efter en något enklare hotellstandard i Bed and Breakfast-anda kanske Hotel Hornsgatan vid Mariatorget kan vara aktuellt. Här kan du förvänta dig ett personligt bemötande, individuellt inredda rum och delat badrum i korridoren. Ett bra alternativ om man vill sänka boendekostnaden med en hundralapp eller två.

Scandic Sjöfartshotellet

Hemsida

Med maritimt tema

Med utsikt över Stockholms inlopp är det kanske inte så konstigt att Scandics filial vid Katarinavägen heter just Sjöfartshotellet. Byggt 1964 rymmer hotellet 212 rum och stoltserar med en välbesökt takterrass med bar. Frukosten serveras i restaurang Lighthouse som även har öppet för lunch och middag.

Hilton Stockholm Slussen Hotel

Hemsida

Förträfflig utsikt

Siluetten av Riddarholmskyrkan och Stadshuset – från fyrstjärniga Hilton vid Slussen har du utsikt över båda dessa ikoniska Stockholmsbyggnader. Huset invigdes 1989 men det skulle dröja till 2002 innan det blev en del av Hilton-kedjan. Frukosten serveras i restaurang Panorama, men i huset hittar man även Eken Bar & Matsal samt en terrass som har öppet sommartid. 

 

Långholmen Hotell

Fängslande upplevelse

Från att ha varit en ö som satte skräck i stockholmarna har Långholmen transformerats till en av stadens mest älskade platser. I det gamla fängelset kan man numera både övernatta och äta goda måltider. Sedan 1975 är byggnaden en trevlig plats med hotell, vandrarhem och värdshus. Checka in här om du är intresserad av en fängslande sovupplevelse. 

Hotel Point

Hemsida

Sofo-hotell

I trendiga Sofo hittar du detta budgetvänliga lilla hotell med närhet till restauranger, shopping och kultur. Checka in för en weekend eller stanna några dagar för en riktig Stockholmsupplevelse. På hotellet finns även restaurang Pazzi som serverar frukostbuffé, pasta och pizza.

Reimersholme Hotel

Mysigt och naturnära

På Reimersholme, som ligger vid Mälaren men endast en kort promenad från myllrande Hornstull, hittar man hotellet under samma namn. Här är det livat om somrarna, med livemusik, food trucks och naturvinsbar. Hotellet rymmer 52 enkla men fräscha rum med charmig inredning.

Hotell & Vandrarhem Zinkensdamm

Hemsida

Lugnt och skönt

En lugn oas mitt på Söder, omgärdad av Tantolundens trädgårdar. Här kan du bo, äta, dricka samt anordna fest och konferens. Hotellrummen är fräscha och enkla med komfort i fokus. Restaurangen erbjuder frukost, lunch och middag med svenska smaker. Hit kommer familjer, ensamresande och vänner som vill ha ett lugnt och skönt boende.

Hotell Söder

Hemtrevligt

Hotell Söder erbjuder närhet till det mesta, såsom butiker, caféer, museer, barer och restauranger. Hit kan man komma för såväl en avkopplande weekend som ett affärsmöte eller en sprudlande familjefest. Detta hundvänliga hotell är inbjudande och personligt, och vill få alla att känna sig som en hedersgäst.

Den Röda Båten

Hemsida

Flytande vandrarhem

Längs med Söder Mälarstrand hittas en charmig röd båt som fått sitt namn efter sitt utseende. Här kan man somna och vakna intill det kluckande ljudet av Mälaren. Här bor du nära naturen, men endast en kort promenad från Södermalms trendigaste kvarter med barer, restauranger och butiker.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;