Diplomat Diplomat

Bästa hotellen på Östermalm

Hotellutbudet på Östermalm tillfredsställer de flesta smaker. Kvarteren med några av Stockholms flådigaste adresser huserar självklart flera av stadens lyxigaste hotell, men även trendiga boutiquehotell och andra pärlor. Stort och elegant eller litet och intimt - här finns något för alla, inklusive den allra mest kräsna övernattaren. Unna dig en staycation eller förgyll Stockholmsbesöket – här är Östermalms bästa hotell.

Innehållsförteckning
 1. De bästa hotellen på Östermalm
  1. Ett Hem – Intimt och exklusivt
  2. The Sparrow Hotel – Personligt boutiquehotell
  3. Kung Carl – Antika inslag
  4. Elite Hotel Stockholm Plaza – Ett stenkast från Stureplan
  5. Hotel Diplomat – Femstjärnig lyx
  6. Scandic Park – Fotbollsstjärnornas favorit
  7. Mornington – Familjeägt vid Östermalmstorg
  8. Villa Dagmar – Internationell lyx
  9. Villa Källhagen – En lugn oas i stan
  10. Hotel Riddargatan – Lugn oas
  11. Hotel Esplanade – Romantisk jugenddröm
  12. Clarion – Lugnare kvarter
  13. Story Hotel – Urbant designhotell
  14. Scandic Anglais – Central mötesplats
  15. Elite Eden Park Hotel – Nära till allt

De bästa hotellen på Östermalm

Ett Hem

Intimt och exklusivt

Tjusiga Ett Hem i Lärkstaden har på bara några år lyckats etablera sig som Stockholms kanske lyxigaste hotell – utan att göra något väsen av sig. Med endast ett fåtal rum och sviter fördelade i två vackra tegelstensbyggnader, ökar exklusiviteten, och den personliga intimitet som genomsyrar hela hotellet är unik. Ilse Crawford står för designen, vilken får även internationella besökare och magasin att häpna.

The Sparrow Hotel

Hemsida

Personligt boutiquehotell

Ett av flera boutiquehotell som hittas runt omkring Stureplan. The Sparrow är ett intimt, personligt och elegant hotell med lyxig känsla. Trots närheten till pulsen är hotellet en lugn oas där du kan äta både middag och ta en drink i The Sparrow Wine Bar & Bistro.

Hotel Kung Carl – Hotell på Östermalm
Hotel Kung Carl
Hotel Kung Carl – Hotell på Östermalm
Hotel Kung Carl

Kung Carl

Antika inslag

Huset som Hotell Kung Carl ligger i vid Stureplan vetter mot paradgatorna Birger Jarlsgatan och Kungsgatan samt mot Norrlandsgatan. Varje hotellrum är unikt i sin inredning, med många klassiska och antika inslag som ropats in på auktioner genom åren. Utöver själva hotellrummen har Kung Carl även restaurang och barer med influenser från det franska 1800-talet.

Elite Hotel Stockholm Plaza

Hemsida

Ett stenkast från Stureplan

Beläget intill lummiga Humlegården och pulserande Stureplan hittar du anrika Elite Hotel Stockholm Plaza. Hotellet erbjuder 143 elegant inredda hotellrum och en relaxavdelning med bastu för den som vill koppla av från storstadspulsen för en stund. På hotellets gatuplan hittar du även den prisbelönta restaurangen Vassa Eggen.

Hotel Diplomat – Hotell på Östermalm
Hotel Diplomat
Hotel Diplomat – Hotell på Östermalm
Hotel Diplomat
Hotel Diplomat – Hotell på Östermalm
Hotel Diplomat
Hotel Diplomat – Hotell på Östermalm
Hotel Diplomat
Hotel Diplomat – Hotell på Östermalm
Hotel Diplomat
Hotel Diplomat – Hotell på Östermalm
Hotel Diplomat
Hotel Diplomat – Hotell på Östermalm
Hotel Diplomat
Hotel Diplomat – Hotell på Östermalm
Hotel Diplomat

Hotel Diplomat

Femstjärnig lyx

Hotel Diplomat på Strandvägen har belönats med fem stjärnor av god anledning; här kan du vänta dig service i toppklass och en utsikt utöver det vanliga. Hotellet har 130 ljusa rum och exklusiva sviter som alla är inredda i klassisk, tidlös stil med en ljus färgpalett. Dessutom med Stockholms nöjesliv runt knuten.

Scandic Park

Hemsida

Fotbollsstjärnornas favorit

Scandic Parks placering, precis norr om Humlegården på Karlavägen, ger hotellet ett unikt läge. De lugna kvarteren i Villastaden möter parkens gröna oas, men du har fortfarande Karlavägen och city alldeles runt knuten. Är du ett fotbollsfan ska du zooma in lite extra på just det här hotellet - det är nämligen här som det svenska fotbollslandslaget brukar parkera spelarbussen och övernatta.

Mornington

Hemsida

Familjeägt vid Östermalmstorg

Familjeägda Mornington öppnade vid Östermalmstorg redan 1973. Hotellets sju våningar rymmer det mesta man kan önska sig; utöver de 221 rummen finns också restaurang, bibliotek och health club. Frukostbuffén och brunchen är dessutom välbesökta även av gäster som inte bor på hotellet.

Villa Dagmar

Internationell lyx

Ett av Stockholms senare tillskott hittas på Nybrogatan. Villa Dagmar har restaurang, innergård och bar men såklart även hotellrum. Här bor man lyxigt, välbäddat och elegant i en nyrenoverad byggnad med klassisk stil där personlig service står i centrum. Boutiquehotellet är lillasyster till det mer välkända Hotel Diplomat, som ligger ett stenkast härifrån.

Villa Källhagen

Hemsida

En lugn oas i stan

En kort promenad längs Strandvägen, bortom storstadspulsen, hittar du denna lantliga oas med egen brygga, trädgård, restaurang och hotellverksamhet. Njut av ett naturnära boende i omsorgsfullt inredda rum där man kan andas ut. Hotellet erbjuder även festarrangemang och konferensmöjligheter.

Hotel Riddargatan

Hemsida

Lugn oas

Ett stenkast från Stureplan ligger Riddargatan och hotellet med samma namn. Här har man försökt omfamna lugnet för att skapa en kontrast till stadslivet utanför. Sköna sängar på rummen, ett litet bibliotek samt öppen brasa i frukostmatsalen är bara några faktorer som ska få dig att sänka axlarna när du kliver över tröskeln. 

Hotel Esplanade

Hemsida

Romantisk jugenddröm

Granne med skärgårdsbåtarna i Nybroviken ligger boutiquehotellet Esplanade. Den som är på jakt efter en familjär hotellupplevelse kombinerat med ett fantastiskt läge, paketerat i en romantisk sekelskiftesdesign, ska boka in en vistelse här.

Clarion

Hemsida

Lugnare kvarter

Clarion Collection Hotel Wellington ligger centralt på Östermalm, med Stureplan några få minuters promenad bort. Trots det centrala läget är området lugnt och stillsamt, bland bostadskvarter med små butiker, och med Östermalmstorgs utbud av affärer och restauranger runt hörnet.

Story Hotel

Urbant designhotell

En kort promenad från Stureplan hittar du coola Story Hotel, ett designhotell där råa material som betong och metall tillsammans med modern konst genomsyrar inredningen. Hotellkrogen Ling Long är ett populärt besöksmål som förstås blir pricken över i:et under en vistelse här.

Scandic Anglais

Hemsida

Central mötesplats

Scandichotellet Anglais har blivit en mötespunkt för stockholmarna. Hit kommer många för att äta, ta något i baren, jobba några timmar i loungen eller för att besöka takterrassen och njuta av stadspulsen från ovan. Rummen är modernt inredda och sträcker sig från mindre singelrum till större sviter.

Elite Eden Park Hotel

Hemsida

Nära till allt

I raden av flera hittas även detta Elite-hotell centralt beläget i Stockholm. Detta är modernt renoverat och ligger med utsikt mot Humlegården, nära till både butiker och restauranger. Hotellet har 124 stilfullt och klimatneutralt inredda rum. Personalen ska finnas tillgänlig dygnet runt, så god service ligger dem varmt om hjärtat. Även en wellness-avdelning med gym och relax finns att utnyttja.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;