Recept | Vegansk Red Thai Curry

På er begäran! Under min takeover på Thatsup förra veckan lagade jag min röda thai-gryta, och den visade sig var populär. Ni var många som hörde av er och vill ha utförligt recept, och ert ord är min lag.

Du behöver:

  • Olja
  • Sesamolja
  • Red curry paste
  • Purjolök
  • Röd chili
  • Röd paprika
  • Koriander
  • Sambal Oelek
  • Haricort verts
  • Tofu
  • Vitkål
  • Vattenkastanjer
  • Bambuskott
  • Kokosmjölk
  • Vatten
  • Lime
  • Salt
  • Peppar

Så här gör du:

1. Börja med att fräsa red curry paste i lite olja och sesamolja i en wok-panna alternativt gryta tills det bildat en sammansatt smet.

2. Tillsätt 250 g kokosmjölk och låt koka upp samt reducera.

3. Hacka en 1/2 purjolök, 1 chili, lite vitkål och 1 paprika och lägg i pannan.

4. Hacka tofun i tärningar (marinera om så önskas men inte nödvändigt; här i soja, sesamolja, chili, koriander och sesamfrön).

5. Tillsätt 2 dl vatten i grytan och en näve haricort verts.

6. Smaka av tillsätt mer red curry paste för smak, tillsätt sambal oelek för med hetta. Salta och peppra.

7. Tillsätt 500 g kokosmjölk till och låt koka upp, pressa i juice från 1/2-1 lime.

8. Häll i vattenkastanjer och bambuskott, väl mellan att tillsätta mer vatten eller kokosmjölk beroende på vilken konsistens du vill ha.

9. Sista momentet (när du smakat av och är nöjd med konsistensen på grytan) är att lägga i tofun, låt sedan grytan puttra ett par minuter.

10. Garnera med massa koriander vid servering.

Som vanligt kan man alltid byta ut ingredienser ut efter vad man har hemma eller tycker om. Exempelvis kan du använda gul lök, röd lök eller vitlök istället för purjolök. Andra grönsaker som kan passa bra är svamp, morot och broccoli. Ni kan även byta ut red curry paste till grön curry paste och göra samma recept.

Ber om ursäkt för dåliga bilder.

Skriv en kommentar

Där kom det efterlängtade receptet 🙌🤩

· Svar till Ida B.

<3

Jättegott, jag fick smaka 😋 Mamma

Tack!

Kommentera